Un puişor de bufniţă cade din cuib. Îl ajută o ... macara (foto)

Puişor de bufniţă
Puişor de bufniţă (wildcarecapecod.org)

Probabil că acest drăgălaş pui de bufniţă a tras o sperietură destul de mare atunci când a căzut din copacul unde s-a născut, în Massachusetts, Statele Unite. Dar întreaga comunitate s-a mobilizat să-l ajute să se întoarcă în siguranţă şi sănătos la familia sa.

Nu se ştie cum a reuşit să nu păţească nimic, în ciuda faptului că a căzut de la o înălţime de 12 metri. Puişorul de bufniţă nu ştia încă să zboare şi, deşi aripile l-au ajutat cumva să amortizeze căderea, nu-l puteau ajuta să se întoarcă la cuib.

Pentru salvarea lui a intervenit asociaţia Wild Care Cape Cod, alertată de proprietarul terenului unde a căzut puişorul de bufniţă. "Avea cam în jur de zece zile", explică directorul asociaţiei, Stephanie Ellis, "prea mic pentru a supravieţui singur".

(wildcarecapecod.org)

Dar, din fericire, puişorul nu şi-a rupt nimic şi era bine hrănit. Asta însemna că tocmai căzuse atunci când a fost găsit şi că familia sa nu se afla prea departe. Cuibul a fost localizat chiar de către proprietarul terenului, care i-a văzut pe părinţii acestuia în repetate rânduri zburând în acel copac. Singura problemă era înălţimea (12 metri ) la care se afla cuibul, iar o scară normală nu ar fi fost suficientă pentru a-l ajuta.

(wildcarecapecod.org)

În faţa acestei situaţii s-a mobilizat întregul cartier, ajungând să contacteze compania Bartlett Tree Experts, o firmă locală care se ocupă cu arhitectura peisajului şi este echipată cu o macara dotată de un coş special, capabilă să ajungă la această înălţime. „Au fost pur şi simplu fantastici: au condus camionul sub copac şi, în scurt timp, au reuşit să-l înapoieze părinţilor săi".

(wildcarecapecod.org)

L-au pus într-o cutie şi apoi l-au aşezat în cuib, unde se afla un alt puişor, un frăţior. "A fost minunat." Pentru a se asigura că totul era bine, voluntarii au monitorizat copacul în fiecare zi şi i-au văzut chiar şi pe părinţii puişorului de bufniţă, asigurându-se astfel că acesta era căminul lui.

"A fost nevoie de ajutorul tuturor, dar în cele din urmă am reuşit, şi chiar într-un timp foarte scurt". Un adevărat noroc pentru micuţa bufniţă.

Articol de referinţă: People Do The Nicest Thing For A Baby Owl Who Got Separated From His Family