Un profesor de fizică deosebit [video]

David Wright
David Wright (screenshot tramite video Youtube)

David Wright, profesor la Tidewater Community College, Virginia (SUA), predă fizică de 45 de ani. Practic de când a absolvit, în 1974, Wright a fost profesor al tuturor generaţiilor de studenţi de la Universitatea din Virginia.

Wright nu se concentrează doar pe principii ştiinţifice şi teorie, ci este un susţinător convins al ideii de a demonstra fenomenele ştiinţei prin experimente. Profesorului îi place să-i înveţe pe elevii săi ce se poate întâmpla, cum şi de ce, într-un mod care îi ajută să înţeleagă mai bine fizica. Spre exemplu, cum se prepară îngheţată cu azot lichid sau ce se întâmplă când te întinzi pe un pat de cuie, printre alte experimente.

(screenshot tramite video Youtube)

Erica Church, o studentă în vârstă de 18 ani, a ales clasa lui Wright ca opţiune pentru a-şi completa specializarea. Tânăra a fost atât de uimită de metoda lui Wirght, încât nu a ezitat să înregistreze cursurile profesorului pe tot parcursul semestrului. A pus toate înregistrările într-un clip video şi le-a distribuit pe Twitter la mijlocul acestei săptămâni. Succesul a fost asigurat. Clipul video a devenit viral şi în acest moment are peste 20 de milioane de vizualizări.

Potrivit siteului web Buzzfeed, profesorul Wright, căruia Consiliul de Stat al Educaţiei din Virginia i-a acordat un premiu în 2002, nu este cunoscut doar pentru faptul că este profesor. De asemenea, el a jucat rolul de consultant ştiinţific şi scenarist la programul de televiziune NASA Science Files şi a efectuat demonstraţii de fizică în parcuri, participând chiar la programul de succes Saturday Night Live.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură