Un prinţ saudit cumpără tot mai multe acţiuni Twitter

Rămâne de văzut dacă este o veste bună sau rea faptul că un prinţ saudit deţine tot mai multe procente din Twitter, ţinând cont de istoria Arabiei Saudite în privinţa suprimării libertăţii de exprimare.
Logoul Twitter
Logoul Twitter (Bethany Clarke/Getty Images)

Peste 5 la sută din Twitter este deţinut acum de prinţul saudit miliardar Alwaleed bin Talal şi de firma sa de investiţii Kingdom Holding, conform website-ului Trunews.com.

Co-fondatorul Twitter, Evan Williams, deţine majoritatea acţiunilor companiei, fiind urmat de Alwaleed şi noul directorul executiv al companiei, Jack Dorsey. Prinţul a început să cumpere acţiuni în 2011 înainte ca Twitter să fie listată la bursă.

Forbes l-a catalogat pe Alwaleed drept cea de-a 34-a cea mai bogată persoană din lume. El deţine investiţii semnificative la Citygroup, Time Warner şi Disney.

Alwaleed este urmărit pe Twitter de peste 3 milioane de utilizatori deşi, începând cu 2013, a postat mesaje doar de 171 de ori.

Lăsând la o partea bogăţia prinţului, trebuie menţionat că Arabia Saudită este unul dintre cei mai mari critici din lume în privinţa libertăţii de exprimare.

Mai mult, Regatul Saudit este una dintre ţările cele mai abuzive în materie de drepturi civile – în special prin tratamentul brutal aplicat femeilor - cauzat de legea musulmană – dar şi a persecuţiei împotriva minorităţilor şi dizidenţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură