Un primar fost pesedist, condamnat penal, candidează pe listele liberalilor

Cătălin Martinuş şi Costel Alexe pe acelaşi afiş electoral
Cătălin Martinuş şi Costel Alexe pe acelaşi afiş electoral (G4Media.ro)

PNL Iaşi, sub conducerea lui Costel Alexe – ministrul Mediului - a acceptat de curând ca un condamnat penal, în speţă primarul PSD al comunei Dobrovăţ, Cătălin Martinus, să candideze pentru un nou mandat pe listele liberalilor la alegerile locale din 27 septembrie, informează g4media.ro. Cătălin Martinus a fost condamnat de Tribunalul Iaşi, într-un dosar de fraudă cu fonduri europene, pe data de 15 iulie. Cu toate că hotărârea nu este definitivă şi poate fi contestată, în cazul în care judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi nu vor reveni asupra ei, Martinus va avea o pedeapsă „cu suspendare” şi interdicţia de a mai ocupa funcţii publice.

Potrivit sursei citate, procurorii DNA acuză că „în perioada 2008 – 2009, inculpatul Martinus Cătălin-Iulian, în calitate de primar al comunei Dobrovăţ, judeţul Iaşi şi reprezentant al Asociaţiilor Crescătorilor de Ovine şi Taurine, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a falsificat cu prilejul întocmirii, mai multe documente, prin atestarea de fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului, care, ulterior, au fost depuse la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Iaşi în scopul obţinerii pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene cu titlul de subvenţie”.

„Voi formula apel pentru a-mi putea demonstra nevinovăţia. Vreau să precizez că nu am primit această condamnare pentru ca aş fi primit eu vreun leu, ci pentru că cetăţeni din Dobrovăţ au beneficiat gratuit de păşune, ceea ce DNA a considerat a fi abuz”, a precizat Martinus pentru ZDI.

Articolul complet aici.