Un om supravieţuieşte în mare transformându-şi blugii în colac de salvare

Momentul în care  Arne Murke a fost salvat
Momentul în care  Arne Murke a fost salvat (Lowe Corporation Rescue Helicopter Service)

Un german în vârstă de 30 de ani a avut ideea să-şi umple blugii cu aer legând capetele pantalonilor, transformându-i într-un colac de salvare. Astfel a supravieţuit Arne Murke aproape patru ore pe mare, după ce a fost aruncat de pe iaht în Golfului Tolaga, Noua Zeelandă.

Miercuri 6 martie, Arne Murke se afla împreună cu fratele său la bordul unui iaht pe care îl duceau din Auckland, Noua Zeelandă, în Brazilia, în momentul în care s-au trezit în mijlocul unei furtuni pe mare, la 32 de km de ţărm, în Golful Tolaga.

Catargul principal al iahtului de 6 metri s-a deteriorat brusc din cauza furtunii şi l-a lovit pe Murke aruncându-l peste bord, când purta doar un tricou şi blugii.

"Fratele meu a încercat să mă salveze imediat, dar valurile erau de aproximativ trei metri", a declarat el pentru New Zealand Herald. "El a aruncat un colac de salvare cu o frânghie peste bord, dar nu am putut ajunge la el, deoarece eram prea departe".

Omul a fost aruncat peste bord de o puternică rafală de vânt, după care a fost purtat de curenţi şi valuri.

"Mă aflam sub apă şi m-am gândit că trebuie să supravieţuiesc pentru fiica mea şi într-un anumit mod am reuşit să-mi folosesc blugii şi să plutesc din nou. A fost un moment în care am crezut cu adevărat că pot muri - a spus el pentru aceeaşi mass media – iar fără acei blugi nu aş fi aici astăzi".

Arne Murke
Arne Murke (screenshot tramite foto Facebook)

Un elicopter al Lowe Corporation Rescue Helicopter Service l-a localizat şi a reuşit să-l salveze datorită alarmei lansate de fratele său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură