Un om leşină pe stradă. Câinele îl veghează şi îl protejează [video]

Câinele îşi protejează stăpânul
Câinele îşi protejează stăpânul (captură video Youtube)

"Câinele este cel mai bun prieten al omului", spune un vechi proverb. O dovedeşte o întâmplare petrecută în Brazilia: un om leşină pe stradă, iar câinele său nu-l abandonează niciun moment, ci îl protejează şi îl încurajează.

Episodul a avut loc în Ipeúna, în statul Sao Paulo, Brazilia. Câteva persoane sar să-l ajute pe omul căzut pe asfalt. Dar câinele nu-şi lasă singur prietenul, ca şi cum ar vrea să-l apere de ceea ce i s-a întâmplat.

Chiar şi atunci când paramedicii au sosit la faţa locului, câinele continuă să-şi manifeste loialitatea: în timp ce salvatorii se află în plină activitate, câinele latră în timp ce este ţinut deoparte, împotriva voinţei lui, de unii trecători. Un clip video postat pe youtube arată un moment în care câinele reuşeşte să scape şi se îndreaptă spre stăpânul său şi latră furios pentru a alunga pe oricine încearcă să se apropie. Proprietarul, deşi are gâtul imobilizat, îl îmbrăţişează şi îl mângâie...

În cele din urmă, câinele a fost din nou îndepărtat, iar paramedicii îl transportă pe om la spital, cu speranţa că cei doi se vor întoarce acasă repede şi sănătoşi.