"Un om cu sânge pe mâini a primit o cârjă-n cap" - Şora, despre incidentul care l-a vizat pe Voican Voiculescu

Mihai Şora
Mihai Şora (Epoch Times România)

Filosoful Mihai Şora a comentat, duminică, pe pagina sa de socializare, incidentul de ieri în urma căruia fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu a plecat, cu capul spart şi însoţit de huiduieli din partea cetăţenilor, de la evenimentul din Piaţa Universităţii de comemorare a eroilor Revoluţiei din 1989.

Mihai Şora consideră că este normal ca, după 30 de ani de aşteptare a unei Justiţii ce nu a apărut încă legat de evenimentele din ‘89, să apară „câte-o cârjă care caută s-o ţină dreaptă”.

"Când Justiţia e şchioapă, cum să nu apară câte-o cârjă care caută s-o ţină dreaptă? Un om cu sânge pe mâini a primit o cârjă-n cap: cârja celor 30 de ani de aşteptare exasperată", scrie filozoful, pe Facebook.

Reamintim că, sâmbătă, Gelu Voican Voiculescu a fost lovit în cap cu o cârjă de un bărbat, în timp ce era scos de jandarmi din rândul mulţimii care huiduia în Piaţa Universităţii. Detalii aici

„Criminalule!!”, „Nu ţi-e ruşine măi, criminalule!”, „Huo! Să vă fie ruşine!”, „Ne-aţi omorât copiii!”, striga mulţimea furioasă, în timp ce jandarmii care îl însoţeau pe Gelu Voican Voiculescu încercau să o ţină departe de el.

Gelu Voican Voiculescu a fost trimis în judecată de Parchetul General în luna aprilie în dosarul Revoluţiei, alături de Ion Iliescu şi Iosif Rus (fost şef al Aviaţiei Militare). Ceilalţi inculpaţi au murit în timpul instrumentării dosarului.

"În urma cercetărilor şi probatoriului administrat s-a constatat că întreaga forţă militară a României, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne – Departamentul Securităţii Statului, precum şi Gărzile Patriotice, începând cu data de 22.12.1989, orele 16:00, s-au pus la dispoziţia Consiliului Frontului Salvării Naţionale şi conducerii acestuia. Din acelaşi moment, grupul de decizie politico-militară al C.F.S.N. format din Ion Iliescu, Silviu Brucan, general locotenent Victor Atanasie Stănculescu, general maior(r) Nicolae Militaru (reactivat ulterior, înaintat în grad militar şi numit ministru al apărării) şi Gelu Voican Voiculescu a luat deciziile importante cu caracter politic şi militar, urmărind accederea la puterea politică a unui grup preconstituit şi legitimarea politică în faţa poporului român", se arată în rechizitoriu.

"Probatoriul administrat în cauză relevă că inculpaţii Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu ar fi dezinformat în mod direct prin apariţiile televizate şi emiterea de comunicate de presă (contribuind astfel la instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului), ar fi participat la dezinformarea şi diversiunea exercitate pentru executarea cuplului Ceauşescu şi ar fi acceptat şi asumat politic acte diversioniste comise de unele cadre cu funcţii de conducere din M.Ap.N., fără a interveni pentru stoparea lor", mai arată procurorii militari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne