Un "oficial" agresiv a stârnit furia publică pe o stradă din Chongqing

La 15 martie, în districtul Beibei de Chongqing, pietonii s-au transformat în protestatari furioşi după ce un om, care pretindea că este un oficial al oraşului, a început să îl bătă pe un student care mergea pe bicicletă şi a intrat în el.
La 15 martie, în districtul Beibei de Chongqing, pietonii s-au transformat în protestatari furioşi după ce un om, care pretindea că este un oficial al oraşului, a început să îl bătă pe un student care mergea pe bicicletă şi a intrat în el. (Weibo.com)

Pietonii au devenit recent protestatari furioşi în Chongqing, după ce un om care pretindea că este un oficial al guvernului local a început să pălmuiască un elev care a dat fără să vreal cu bicicleta peste el.

Incidentul a avut loc în Beibei, Chongqing, în seara zilei de 15 martie. Doamna Jiang, care lucrează la un restaurant din apropiere de pe bulevardul Bei Xia, a declarat pentru The Epoch Times că un student de 17 ani a trecut cu bicicletă printre doi bărbaţi, lovindu-l întâmplător pe unul dintre ei.

Elevul a oprit imediat pentru a-şi cere scuze, dar cei doi bărbaţi au obiectat iar unul dintre ei l-a lovit, a declarat aceasta.

Ea a văzut o mare mulţime de oameni care s-a adunat lângă staţia adiacentă de autobuz 502 , iar traficul a fost oprit; incidentul a atras imediat atenţia şi comentariile negative ale celor care priveau.

Omul care a fost lovit de bicicletă a zis foarte tare: "Eu lucrez pentru guvernul oraşului" iar apoi l-a lovit din nou pe elev şi i-a aruncat telefonul mobil pe jos. Studentul nu s-a răzbunat şi chiar a zâmbit în timp ce-şi cerea scuze.

Doamna Jiang a declarat că studentul a fost pălmuit de şase ori în total de către omul care pretindea a fi un oficial guvernamental. Privitorii au luat atitudine faţă de comportamentul lui şi au strigat: "Ce e atât de special la guvern? Lucru de care ne temem cel mai puţin este guvernul, de la Lei Zhengfu [un oficial al oraşului Chongqing implicat într-un scandal sexual] până la oficialii care acţionează sălbatic pe străzile din districtul Beibei, nu există oameni buni în guvern", potrivit celor amintite de doamna Jiang.

În acel moment cei doi oficiali au fost înconjuraţi de mulţime. Mai târziu, când poliţia a venit să îi salveze, mulţimea a zguduit una din maşini până când aproape au răsturnat-o.

Poliţiştii specializaţi în revolte şi oficialii guvernamentali au început, de asemenea, să sosească, anunţând că cei trei oameni vor fi luaţi pentru interogatoriu. Aceştia au precizat, de asemenea, mulţimii că cei doi oficiali erau de fapt membri din personalul financiar al unei companii, şi nu erau de fapt angajaţi guvernamentali, deşi ei nu au spus clar modul în care au constatat aceste informaţii. Poliţia a declarat că îi va pedepsi sever pe autori şi apoi şi-au făcut loc înapoi prin mulţime.

Un localnic, care nu a dorit să fie identificat, de teama unei posibile represalii pentru că a vorbit despre proteste anti-regim, a declarat pentru The Epoch Times că unor poliţişti le era frică să-şi lase vehiculele nesupravegheate. Experienţa a demonstrat că atunci când mulţimile furioase se adună în China, de multe ori răstoarnă maşinile de poliţie.