Un octombrie interesant. Tribunal american cere examinarea jurnalelor complete ale zborurilor lui Epstein

Portret ciudat al lui Bill Clinton care s-ar fi găsit în casa pedofiului Jeffrey Epstein
Portret ciudat al lui Bill Clinton care s-ar fi găsit în casa pedofiului Jeffrey Epstein (Daily Mail)

Asociaţii bogaţi ai pedofilului decedat Jeffrey Epstein sunt pe cale să primească o anumită doză de atenţie nedorită, după ce procurorul general pentru Insulele Virgine al SUA, Denise George, a solicitat prezentarea în instanţă a jurnalelor fiecărui zbor realizat de cele patru elicoptere şi trei avioane ale lui Epstein între 1998 şi moartea sa în 2019, potrivit The Mirror.

Averea lui Epstein a fost menţionată într-un proces intentat de George, care precizează 22 de acuzaţii - inclusiv viol, abuz al minorilor, neglijenţă, trafic de persoane, muncă forţată şi prostituţie.

George urmăreşte, de asemenea, „plângeri sau rapoarte de conduită potenţial suspectă”, precum şi orice notă personală făcută de piloţii angajaţi de Epstein şi informaţiile de contact ale oricărei persoane care a lucrat pentru ei şi ar fi putut „observa sau interacţiona” cu Jeffrey Epstein sau oricare alt pasager aflat la bordul avioanelor sale.

Unul dintre aeronavele lui Epstein - supranumit Lolita Express - era cunoscut pentru transportarea VIP-urilor pe insula magnatului, unde aveau loc orgii cu fete tinere, multe dintre ele minore.

În 2009, pilotul David Rogers a furnizat jurnale care arătau că Bill Clinton, Prinţul Andrew, Kevin Spacey, Naomi Campbell şi alţii se numărau printre pasagerii de profil ai lui Epstein.

Există totuşi un set separat de jurnale de la pilotul şef Larry Visoski, pilotul lui Epstein din ultimii 25 de ani, care nu a fost examinat de tribunale.

Potrivit unei surse legale care a vorbit cu Mirror, „înregistrările care au fost trimise în instanţă vor face ca cele furnizate de Rodgers să arate ca o notă scrisă pe genunchi”, adăugând: „Există panică printre mulţi dintre cei bogaţi şi faimoşi”.

Potrivit citaţiei, Jet Aviation Holdings USA Inc. trebuie să predea documentele în termen de 30 de zile de la comunicare, care a avut loc pe 3 septembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe