Un nou virus purtat de ţânţari confirmat în SUA

(Tom Ervin / Getty Images)

Potrivit CDC, acum există un alt motiv pentru care ar trebui să urâm ţânţarii. ABC relatează că "un virus debilitant purtat de ţânţari se răspândeşte acum în Statele Unite. Carolina de Nord a raportat primul său caz şi unii medici sunt îngrijoraţi că s-ar putea răspândi ca virusul West Nile".

WCNC susţine că "Forsyth County a confirmat primul caz de chikungunya. Persoana s-a îmbolnăvit în timpul unei călătorii de vacanţă în Caraibe".

Simptomele acestui virus apar de obicei în termen de 3-7 zile de când persoana a fost muscată, susţine CDC.gov: "Cele mai frecvente simptome sunt febră şi dureri articulare, precum şi dureri de cap, dureri musculare, umflarea articulaţiilor, sau erupţii cutanate".

Boala este rareori mortală, dar simptomele pot fi "severe şi incapacitează persoana". Cei mai mulţi pacienţi încep să se simtă mai bine după o săptămână, dar în unele cazuri durerile articulare pot persista luni de zile. În prezent nu există niciun medicament care să fie capabil să trateze infecţia.

USA Today raportează că boala a fost pentru prima dată descoperit în Africa în urmă cu mai mult de 60 de ani, făcându-şi apariţia anul trecut şi în Caraibe.

"Aproximativ 135.000 de persoane au fost infectate (suspectate sau confirmate) în emisfera vestică - cea mai mare parte în Caraibe - încă de anul trecut, potrivit Pan American Health Organization".

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, numele "chikungunya" vine de la un cuvânt în limba Kimakonde, care înseamnă "a deveni contorsionat", ceea ce descrie "încovoierea celor care suferă de dureri articulare".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură