Un nou vas cu imigranţi andochează în Spania

Open Arms, o ambarcaţiune operată de ONG-ul spaniol Proactiva Open Arms
Open Arms, o ambarcaţiune operată de ONG-ul spaniol Proactiva Open Arms (Captură Imagine)

Un vas al ONG-ul spaniol Proactiva Open Arms, având 60 de imigranţi la bord, a sosit miercuri în portul din Barcelona.

Aceasta este cea de-a doua ambarcaţiune cu imigranţi care a fost primită de Spania în ultima perioadă, după ce Italia şi, parţial, Malta şi-au închis porturile în faţa vaselor care transportă imigranţi, precizează Euronews.

La bordul vasului primit de Spania există cetăţeni din diverse ţări, inclusiv palestinieni, sirieni şi din Guineea.

Anterior, Spania a primit nava Aquarius, care a sosit în Valencia în urmă cu două săptămâni şi jumătate, având la bord aproximativ 630 de imigranţi. Şi în cazul Aquarius, Malta şi Italia au refuzat să îşi deschidă porturile.

Ambarcaţiunea ONG-ului Proactiva Open Arms a fost pe mare timp de peste o săptămână şi s-a aflat în centrul tensiunilor din Europa generate de politica privind imigraţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe