Un nou scandal zguduie Stomatologia. Sunt reclamate abuzuri grave. S-a ajuns până la ministrul Sănătăţii

Dr. Mihaela Cuţuii Pardos
Dr. Mihaela Cuţuii Pardos (Epoch Times)

Colegiul Medicilor Stomatologi Timiş (CMS Tm) acuză că a fost exclus din activitatea Colegiului Medicilor Stomatologi România (CMSR) la ordinul preşedintei acestui for, dr. Ecaterina Ionescu, pe motiv că a avut curajul de a dezvălui public încălcările legii din profesie. Abuzurile respective au fost sesizate de-a lungul timpului Ministerului Sănătăţii, în mod permanent, dar nu s-a luat nici o măsură.

Problemele ar fi apărut, potrivit CMS TM după ce stomatologul timişorean Cuţui Mihaela, avertizor de integritate public, a sesizat “abuzurile grave” comise de conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi din România, fostă şi actuală. În aceste condiţii, CMS Timiş a fost somată să ia atitudine împotriva acţiunilor doctoriţei, fapt care a fost refuzat de conducerea CMS Timiş şi a dus la sancţiune cu mustrare pentru întreg BEX CMS Timiş, sancţiune care nu este definitivă.

În acest moment CMS Timiş este exclus din activitatea CMSR. "Doamna Prof. Univ. Dr. Ecaterina Ionescu a exclus judeţul Timiş de pe harta României ca un simplu membru al “SRL Ecaterina Ionescu”, semnalează reprezentanţii CMS Tm, în comunicatul remis Epoch Times.

Reamintim că doctoriţa Cuţui a fost chemată în faţa Comisiei Superioare de Disciplină a Colegiului Medicilor Stomatologi din România pentru a da socoteală după ce a semnalat în presă cazul unui medic străin - Adi Ammar - care, deşi nu ştia limba română, a primit atestat de cunoaştere a limbii, act obligatoriu pentru dreptul de practică. Medicul mai opinează că pare că există o reţea care facilitează înscrierea medicilor din spaţiul non-UE în România şi după 3 ani de figuraţie în Colegiul Medicilor Stomatologi din România pleacă în spaţiul european.

Interesant este însă că timişoreanca spune că înainte de a se adresa presei, a sesizat acest caz nu doar organelor de cercetare (DNA, DIICOT, Parchetul) ci şi Ministerului Sănătăţii (la vremea respectivă condus de Sorina Pintea). Problema însă nu s-a rezolvat... iar Mihaela Cuţui a ajuns să fie cercetată disciplinar. În aceste condiţii, medicul vorbeşte despre o încercare de intimidare a sa, încercare ce nu va reuşi însă, susţine ea. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

În replică, preşedinta CMSR suţine că "cele invocate de dna Cuţui reprezintă un amestec nociv de neadevăruri şi interpretări maliţioase, care urmăresc decredibilizarea profesiei din care şi dumneai face parte, printr-o hărţuire care durează de mai bine de 2 ani" şi că toate procesele intentate de dna Cuţui au fost soluţionate în favoarea CMSR iar controalele dispuse de Ministerul Sănătăţii la sesizările acesteia nu au identificat nereguli în activitatea Colegiului.

Redăm comunicatul Colegiului Medicilor Stomatologi Timiş.

"Colegiul Medicilor Stomatologi Timiş este exclus din activitatea Colegiul Medicilor Stomatologi România la ordinul Preşedintei dr.Ecaterina Ionescu ,pentru că a avut curajul de a dezvălui public încălcările legii din profesie!

În numele Colegiului Medicilor Stomatologi Timiş reprezentat de Biroul Executiv: Medic primar Dr. Barbu Delia – Preşedinte, Prof. Univ. Dr. Ogodescu Alexandru – Secretar general, Prof. Univ. Dr. Podariu Angela – Vicepreşedinte, Dr. Cuţui Mihaela – Vicepreşedinte, Dr. Şutean Dan – Trezorier, vă aducem la cunoştinţă şi vă rugăm să luaţi măsurile necesare pentru remedierea situaţiei de blocaj a activităţii în care ne aflăm.

Exercitarea profesiei de medic stomatolog este prevăzută în legea 95/2006, titlul XIII şi conform art. 476 - Prevederile prezentului titlu se aplică activităţilor de medic stomatolog exercitate în România în regim salarial şi/sau independent şi conform art. 510 - (1) CMSR este organism profesional, apolitic, fără scop lucrativ, de drept public, cu responsabilităţi delegate de autoritatea de stat, în domeniul autorizării, controlului şi supravegherii profesiei de medic stomatolog ca profesie liberală, de practică publică autorizată.

(2) CMSR are autonomie instituţională în domeniul său de competenţă, normativ şi jurisdicţional profesional.

(3) Ministerul Sănătăţii urmăreşte modul de respectare a prevederilor legale în activitatea CMSR şi art. 511 - (1) CMSR se organizează şi funcţionează pe criterii teritoriale, la nivel naţional şi judeţean, respectiv la nivelul municipiului Bucureşti.

Menţionăm că de câţiva ani colega noastră Dr. Cuţui Mihaela, avertizor de integritate public, a sesizat “abuzurile grave” comise de conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi din România, fostă şi actuală. Conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi din România s-a bucurat de sprijinul Ministerului Sănătăţii care nu şi-a îndeplinit obligaţiile prevăzute în Legea 95 / 2006, capitolul IV, art. 550, 551, 552 şi 553.

Conducerea CMS Timiş a fost somată să ia atitudine împotriva acţiunilor D-nei Dr. Cuţui Mihaela, fapt care a fost refuzat de conducerea CMS Timiş şi a dus la sancţiune cu mustrare pentru întreg BEX CMS Timiş, sancţiune care nu este definitivă.

Pentru că conducerea naţională a Colegiului Medicilor Stomatologi România nu vrea să recunoască Biroul Executiv Teritorial ales în mod democratic,la această ora conducerea Biroului Executiv Naţional exercită presiuni asupra Consiliului Teritorial Timiş de a-şi recuza aleşii votaţi în mod democratic şi au trimis convocări fiecărui membru din Consiliul Teritorial ,convocare semnată de preşedintele unei noi Comisii Electorale Centrale care de fapt comite un abuz. S-a convocat CN fără judeţul Timiş, s-a stabilit un aşa-zis calendar al alegerilor parţiale pentru Timiş în 24.12.2019!!! fără să ne fie adus la cunoştinţă nici până astăzi. Nu a existat nici un dialog ci doar comunicate şi încercări grosolane de manipulare. PROCESELE LEGATE DE SANCTIUNILE DISCIPLINARE (pentru motive inventate şi ridicole) NU AU INCEPUT IAR SANCTIUNILE NU SUNT DEFINITIVE.

În mod abuziv şi incorect, Comisia Electorală Centrală şi-a permis să convoace Consiliul Teritorial Timiş !!!. Această Comisie nou creată special pentru jud.Timiş îşi depăşeşte atribuţiile comiţând un abuz pedepsit de lege.

Conform L95/2006,titlul XIII şi ROF art.76(1)convocarea Consiliului Teritorial se face numai de către Preşedintele Colegiului Teritorial.

Art.76(2):"Deciziile Consiliului Colegiului Teritorial se adoptă în prezenţa a cel puţin 2/3 din numărul membrilor săi ".

Nu exista în legislaţia actuală un tur 2 la adunările Consiliului Teritorial.

Conform L95/2006 şi art.8(4) din Regulamentul electoral central publicat în M.Of.707/28.08.2019 : " Comisiile electorale la nivel local sunt propuse de Biroul Executiv local şi sînt votate de Consiliul Colegiului Teritorial.

Se încalcă autonomia locală şi votul Adunării Generale Teritoriale Timiş (alegeri) din noiembrie 2019 şi Adunării Generale Teritoriale din decembrie 2019.

Pe această cale facem apel la unitate şi solidaritate faţă de profesie şi principiile democratice care trebuie să ne guverneze activitatea în colegiu, întrucât toate aceste demersuri sunt susţinute în interesul membrilor CMS Timiş şi pentru a asigura respectarea de către CMSR a drepturilor tuturor membrilor săi, inclusiv a dumneavoastră.

În prezent,actuala conducere a Colegiului Medicilor Stomatologi din România a convocat a doua şedinţă de Consiliu Naţional în data de 17.01.2020 fără ca Timişul să fie chemat şi asta pentru a propune şi obţine de la Adunarea Generală Naţională, restrânsă (în urma apariţiei tacit a L35, fără aprobarea MS) încă 5 mandate. Adunarea generală naţională conform Legii 95/2006, art. 529 alin. (5) – “Numărul maxim de mandate în organele de conducere de la nivel teritorial şi naţional se stabileşte de către Adunarea generală naţională şi este prevăzut în Regulamentul de organizare şi funcţionare al CMSR.” În legea nemodificată se prevedeau 2 mandate a câte 4 ani pentru organele de conducere naţionale, lucru care este absolut normal. Tot în această Adunare doreşte să-şi impună (prin votul obedienţilor dar fără a exista suport legal) dorinţa de a subjuga jud.Timiş adică de a încălca autonomia teritorială şi juridică a jud.Timiş, prevăzuta în L95/2006. Biroul Naţional, prin abuz a încălcat autonomia locală a judeţului Timiş, amestecându-se şi căutând să dirijeze treburile interne ale judeţului şi asta în dauna colegiului local. Nu uitaţi, acest lucru se poate întâmpla şi cu alte judeţe, iar sloganul “ Azi în Timişoara, mâine în toată ţara” este actual dacă este lăsat liber. Nu uitaţi, dacă adevărul nu este liber, nici libertatea nu este adevărată.

Menţionăm că Colegiul Medicilor Stomatologi Timiş nu a fost convocat la şedinţa Consiliului Naţional din decembrie 2019 şi nici la cea din data de 17.01.2020, ceea ce este foarte grav şi arată şi ilegitimitatea alegerilor pentru funcţiile de conducere de la nivel naţional în acest Colegiu.

Am solicitat ca în regim de urgenţă să fim primiţi în audienţă la dl.ministru Costache Victor, la Ministerul Sănătăţii, folosind şi adresabilitatea către primul ministru, D-nul Ludovic Orban.

La toate semnalările făcute Ministerul Sănătăţii (o serie de încălcări ale legii şi ale intereselor medicilor şi a pacienţilor date în detaliu Ministerului Sănătăţii) acesta trebuie să impună corectarea acestor decizii în maxim 15 zile iar dacă nu se întâmplă asta trebuie să se meargă în instanţă.,art.553 din L95/2006. Niciodată nu s-au luat măsuri conform legii şi s-au tolerat faptele.Toate aceste aspecte le-am sesizat Ministerului Sănătăţii în mod permanent, dar nu s-a luat nici o măsură.

Mai mult, d-na prof.dr. Ecaterina Ionescu, în şedinţa de Consiliu Naţional a invitat Timişul să se separe de Colegiul Medicilor Stomatologi România.

În încercarea d-nei dr.Delia Barbu ,preşedinta Colegiului Medicilor Stomatologi Timiş de a dezamorsa situaţia de hărţuire a jud. Timiş, d-na prof.dr.Ecaterina Ionescu a afirmat "acum suntem la comisia de disciplină, daţi-ne în judecată, daţi-ne în judecată şi atunci veţi avea câştig de cauză."

Redăm textual, ad-literam,afirmaţia preşedintei dr. Ionescu Ecaterina în şedinţa Consiliului Naţional din data de 13.04.2019,pe care o avem şi sub formă audio,cu privire la Colegiul Timiş:

"nu sunteţi enclavă de sine stătătoare şi dacă vreţi, separaţi-vă de Colegiul Medicilor Stomatologi din această ţară,pe linie legală,şi atunci fiecare ştie ce are de făcut".

Această afirmaţie care incită la dezbinare a fost negată de d-na preşedinta Ionescu în şedinţa Consiliului Naţional din data de 21.09.2019 prin afirmaţia "eu am creier", conform probei audio. Afirmaţia de negare a fost că reacţie la comunicatul public dat de Colegiul Medicilor Stomatologi Timiş.

În urma alegerilor desfăşurate în luna nov.2019, toţi cei deferiţi Comisiei Superioare de Disciplină din cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi România fac parte din organele de conducere de la nivel teritorial şi naţional.

Încălcările legii de către conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi România, încălcări care au fost semnalate Ministerului Sănătăţii, permanent.

1. În data de 14.02.2019 dr.Mihaela Cutui a dezvăluit în presă ( Tvr1) faptul că la Colegiul Medicilor Stomatologi Timiş s-a prezentat un medic din spaţiul non-UE, dr. Adi Ammar, însoţit de interpret,pentru a se înscrie În Colegiul Medicilor Stomatologi Timiş în vederea practicării profesiei de medic stomatolog. Colegiul Timiş văzând că dânsul nu ştie limba română (discuţia având loc în limba franceză) i-a spus că are nevoie de certificat lingvistic pentru limba română după învăţarea acesteia. Atunci dânsul a spus că are acest certificat pe care l-a obţinut de la Colegiul Medicilor Stomatologi România şi a avut chiar o reacţie de iritare afirmând " că de ce la noi (în Timiş) nu se poate rezolva ca la Bucureşti? ". Punem o întrebare de bun-simţ: ce se face la Bucureşti aşa de special încât fără să ştie cineva limba română a primit acest certificat lingvistic? Şi oare nu mai sunt şi alţii??? Văzând că Timişul nu-l înscrie, s-a întors la Colegiul Medicilor Stomatologi Bucureşti unde figurează cu practică permanentă activ.

În pofida acestei dezvăluiri ,în loc să se facă cercetări în acest sens şi Colegiul Medicilor Stomatologi România să reacţioneze cu deschidere către lege,dimpotrivă, au căutat să muşamalizeze cazul şi să ne fie închisă gura!

Dr.Mihaela Cuţui a prezentat cazul atât în scris cât şi în discuţia cu dl.Marius Brădăţan-fost ministru secretar de stat dar nu s-a luat nici o măsură în sensul legii.Nu s-a acţionat nici mecanismul de alertă.

Dl.ex-preşedinte Brezoescu de la Colegiul Medicilor Stomatologi Bucureşti fost şi actual secretar general al Colegiului Medicilor Stomatologi România a făcut afirmaţia "noi l-am chemat dar ce să facem dacă nu a venit..." Aceasta este o atitudine în spiritul legii?

Din câte am aflat,acesta nu este singurul caz la nivel naţional. Iar Ministerul Sănătăţii nu a luat nici o poziţie în sensul legii.Trist şi şocant!

2.O dezvăluire care a incriminate Ministerul Sănătăţii şi implicit România!

Nota Bene: În urma sesizărilor făcute de d-na dr.Mihaela Cuţui,avertizor de integritate,către Ministerul Sănătăţii-dl.ministru dr.Costache Victor a dat un ordin de ministru care reglementează propunerile de măsuri care ar trebui puse în aplicare pentru a reduce treptat utilizarea amalgamului dentar în România conform cerinţelor europene care au militat pentru scoaterea acestuia din practica medicala.2.Un alt aspect care a incriminat România şi Ministerul Sănătăţii.

În data de 17.12.2019 ,dr.Mihaela Cuţui,în urma unor sesizări prealabile şi în care s-a arătat trădarea intereselor medicilor stomatologi prin faptul că s-a luat decizia prin care medicii stomatologi sunt obligaţi să-şi cumpere separatoare de amalgam cu toate că nimeni nu mai pune obturaţii metalice şi în momentul în care Europa renunţă la amalgam , a primit pe mail răspunsul pe care-l ataşăm. În urma acestui răspuns am cerut lămuriri suplimentare factorilor decizionali de atunci din Ministerul Sănătăţii iar aspectele tehnice sunt următoarele ,aspecte care nu sunt onorante pentru România, pentru Ministerul Sănătăţii şi nici pentru Colegiul Medicilor Stomatologi din România.

a. Fără să fie informaţi medicii practicieni,fără să ştim de postarea acestei speţe pe site-ul Ministerului Sănătăţii la rubrica transparenţă decizională ,în data de 06.06.2019 la Ministerul Sănătăţii , în Comisia de Medicină dentară s-a discutat şi aprobat Moţiunea privind propunerile de măsuri care ar trebui puse în aplicare pentru a reduce treptat utilizarea amalgamului dentar în România. Din procesul-verbal încheiat în aceea şedinţă rezultă că s-a discutat strategia pe termen scurt,mediu şi lung iar de fapt subiectul principal era dotarea uniturilor dentare cu separatoare de amalgam prin firma agrementată - Medica 3 M. La toate şedinţele Consiliului Naţional al CMSR nu a fost niciodată nici un reprezentant al Ministerului Sănătăţii.

Ministrul secretar de stat care răspundea de Comisiile de specialitate era dr.Cristian Grasu.

b. În data de 14.06.2019 a fost şedinţa Consiliului Naţional dar acolo doar s-a impus ceea ce era deja discutat în Comisia de sănătate şi nu s-a ţinut cont de părerea avizată a prof.univ.dr. Ogodescu Alexandru -seful catedrei de pedodonţie a UMF Victor Babeş Timişoara. Dimpotrivă.

Deciziile luate în şedinţa Consiliului Naţional al Colegiului Medicilor Stomatologi România încalcă şi normele de practică dentară din UE.

c. În Moţiunea trimisă către UE ,preşedinta Colegiului Medicilor Stomatologi din România prof.univ.dr.Ecaterina Ionescu acuză Ministerul Sănătăţii pentru lipsa de colaborare. Vă rog să citiţi cu atenţie răspunsul CMSR trimis în Europa.

d. La vremea respectivă,ministrul secretar de stat care avea atribuţii în respectarea prevederilor legale în activitatea CMSR era dr.Marius Brădăţan dar care a participat la o singură şedinţa a Consiliului Naţional al Colegiului Medicilor Stomatologi din România şi nici nu ştia de această speţă.

e. Întrebând în Europa am aflat cu stupoare ca dl. Horaţiu Marcu din cadrul Ministerului Sănătăţii a reafirmat printr-un e-mail că intenţionează să prezinte planul Ministerului Sănătăţii fără interdicţia de amalgam din 1 iulie 2025. ( urmărindu-se ca medicii români să fie obligaţi să-şi cumpere separatoare de amalgam până în 2030 . Cineva o să facă bani pe spatele medicilor stomatologi!)

Menţionez faptul că medicii stomatologi români nu mai utilizează amalgam de ani de zile, chiar de zeci de ani .

E de remarcat costul pe care fiecare dintre noi va fi obligat să plătească pentru ceva ce nu facem decât rar şi accidental,mai mult nu este de neglijat nici faptul că prin această decizie cabinetele stomatologice şcolare ( care funcţionează prin graţia Primăriilor) vor fi obligate să cumpere aceste separatoare. Totul sună a o afacere pe termen lung ce se vrea legală dar nu este aşa. O spun inclusiv cei din Europa.

Colegiul Medicilor Stomatologi Timiş a mai arătat că:

-nu există procese-verbale şi nici nu au fost transmise către Colegiile teritoriale,informarea către teritoriu făcându-se doar oral

-nu se cunosc cheltuielile defalcate,nu s-a văzut nici o fişă contabilă în analitic privind cheltuielile în acest Colegiu( indemnizaţii,protocol, "investiţii "),niciodată

-s-a vândut sediul vechiului sediu din str.Gh.Marinescu nr.9 sub preţul evaluat de către bancă şi s-a achiziţionat un alt sediu unde s-a făcut o investiţie enormă (500.000 Euro) fără ca cineva să vadă vreun deviz.

-a abrogat art.118 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Colegiului care se referea la numărul mandatelor încălcând astfel art.529(5) din L95/2006,titlul XIII.( faptă penală)

-niciodată nu s-a cerut Ministerului Sănătăţii numirea unui reprezentant cu rang de ministru secretar de stat în Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor Stomatologi România aşa cum prevede art.551 din L95/2006, ulterior,în urma sesizării făcute de dr.Mihaela Cuţui, Ministerul Sănătăţii a elaborat OMS 276/28.02.2019 numind un reprezentant în Consiliul Naţional dar care a participat o singură dată.

-nu a existat niciodată nici un reprezentant al Ministerului Sănătăţii în Comisia Superioară de disciplină care trebuia apoi să fie votat şi de către Consiliul Naţional pentru ca această Comisie superioară de disciplină să-şi desfăşoare activitatea legal.

Tot în urma sesizării făcute de dr.Mihaela Cuţui , în data de 19.04.2019,a fost desemnat un reprezentant al Ministerului Sănătăţii, anume d-na Gabriela Angheloiu dar care are statutul de funcţionar public. (OMS 590/19.04.2019).

-conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi din România, după abrogarea art.118 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a CMDR şi-au stabilit mandate legislative nelimitate ,dorind să preia conducerea şi puterea pe viaţă în acest Colegiu al Medicilor Stomatologi din România. În acest sens a fost ajutată de o parte din preşedinţii Colegiilor teritoriale şi care mulţi au peste 5 mandate şi dacă nu mă înşel,unii sunt chiar din 2006 în funcţia de preşedinte.

-au făcut jocuri de asemenea manieră încât au modificat numărul reprezentanţilor teritoriali în Adunarea Generală Naţională a Colegiului prin apariţia L35/2019 (de care nu a ştiut nimeni,nu a fost informat Consiliul Naţional, nu s-a votat nici în Consiliul Naţional şi nici în Adunarea Generală Naţională) restrângând acest număr de reprezentare- 1 reprezentant la 200 de medici,astfel încât la această oră, datorita faptului că nu există o repartizare echilibrată a medicilor practicieni pe teritoriul României şi a faptului că doar în Bucureşti există 6000 de medici, doar de aici rezultă un număr de aproximativ 30 de reprezentanţi în Adunarea Generală Naţională ,restul judeţelor ajungând să nu mai conteze ( sunt judeţe mici unde preşedintele Colegiului teritorial este şi membru în Consiliul Naţional şi reprezentantul Colegiului în Adunarea Generală Naţională) în acest caz decizia putând fi direcţionată către aservirea unei persoane de la conducerea naţională. De aceea este foarte important cine ajunge să controleze Bucureştiul,iar aşa cum reiese din presă se pare că Ministerul Sănătăţii a dat aviz negativ iar această lege 35 a trecut tacit.

S-a modificat Regulamentul de organizare şi funcţionare a Colegiului Medicilor Stomatologi din România astfel încât să nu se mai trimită procese-verbale ci doar "minute" nemaiexistand nici o transparenţă decizională sau control în luarea deciziilor privind soarta medicilor stomatologi.

-la Adunarea Generală Naţională din 30.03.2019 nu a vrut să ne primească afirmând că este o şedinţă nepublică încălcând astfel art.517(c) şi art.518(c)din L95/2006, iar colegei dr. Cuţui Mihaela i-a fost refuzat mandatul validat de Adunarea Generală Teritorială şi în acest sens a acţionat şi secretarul general al Colegiului ,dl.dr. Brezoescu Alexandru care avea tabele de prezenţă neactualizate la zi,pe ele figurând numele colegilor noştrii din trecut,mai mult la această Adunare Generală Naţională ,d-na dr.Ionescu a minţit şi a manipulat date despre Colegiul jud.Timiş prin afirmaţia ca în anul 2016 exista un deficit în valoare de 42434 lei şi care de fapt reprezentau banii neincasati şi în nici un caz cheltuiţi aşa cum se sugerează tocmai ca să evite să facă public raportul de audit de la Colegiul Naţional şi unde s-au descoperit nereguli mari. Iar acesta este auditul care nu este acelaşi lucru cu expertiza financiară contabilă şi care ar arată clar dacă fraudarea banilor medicilor stomatologi practicieni din România este o realitate,aşa cum se suspicionează în prezent. La această Adunare Generală Naţională ne-a fost încălcat şi dreptul la replică ,aşa cum reiese clar din înregistrările acestei Adunări. La această Adunare Generală Naţională trebuia să aibă loc alegerile pentru BEX Naţional şi descărcarea de sarcini a vechilor organe de conducere.

Din datele Ministerului Finanţelor Publice reiese că la Colegiul Medicilor Stomatologi Bucureşti este deficit de peste 3 ani de zile iar Bucureştiul are 6000 de medici. Iar acolo este în mare cam aceeaşi echipă de conducere ca şi la Colegiul Medicilor Stomatologi din România anume. Cei 6000 de medici au îndrumare formală, neputând participa la o Adunare generală a CMS Bucureşti; membrii CMS Bucureşti trebuie împărţiţi pe sectoare.

-Nimeni nu a primit în teritoriu decizia privind indemnizaţiile organelor de conducere a Biroului Executiv Naţional iar din fişa veniturilor rezultă că doar din funcţia de conducere şi administrare a Colegiului Medicilor Stomatologi ca şi preşedintă şi a Colegiului Bucureşti unde indeplinesre funcţia de vice-preşedinte, d-na Ionescu are un venit de aproximativ 30000 Eur la care se mai adaugă cam 25000 Eur din funcţia didactică.

În acest moment CMS Timiş este exclus din activitatea CMSR. Este a doua şedinţă a Consiliului Naţional unde judeţul Timiş nu este convocat. Doamna Prof. Univ. Dr. Ecaterina Ionescu a exclus judeţul Timiş de pe harta României ca un simplu membru al “SRL Ecaterina Ionescu”.

Acum doreşte să legalizeze acest lucru cu ajutorul Consiliului Naţional şi Adunării generale Naţionale care îi sunt subordonate."

Redăm poziţia şefei CMSR:

"Cele invocate de dna Cuţui reprezintă un amestec nociv de neadevăruri şi interpretări maliţioase, care urmăresc decredibilizarea profesiei din care şi dumneai face parte, printr-o hărţuire care durează de mai bine de 2 ani. Nu voi intra în detalii, nu doresc să ofer legitimitate acestui demers nefondat, ilegal etc.. Voi spune doar atât: toate procesele intentate de dna Cuţui au fost soluţionate în favoarea CMSR, controalele dispuse de Ministerul Sănătăţii la sesizările acesteia nu au identificat nereguli în activitatea Colegiului.

Consider că polemizarea în media pe marginea unei presupuse petiţii, emanând de la colegi din profesie, neasumată prin semnătură de aceştia este incompatibilă cu demnitatea ce mi-a fost încredinţată de colegii stomatologi, cu atât mai mult cu cât documentul invocat nu a făcut obiectul sesizării organelor profesiei .

Dreptul de petiţionare, esenţial în orice structură statală neaservită, îşi iroseşte valoarea juridică în condiţiile unei exercitări în afara limitelor legii. Orice drept trebuie exercitat numai în conformitate cu menirea sa naturală şi în limitele sale normale; depăşirea acestor limite îi consumă legitimitatea şi îl transformă în abuz de drept.

În ceea ce priveşte documentele (deciziile, moţiunile, regulamentele etc) emise de CMSR, vă informăm că acestea pot fi consultate pe site-ul instituţiei, la secţiunea „Noutăţi” (https://cmdr.ro/noutăţi/) şi suntem deschişi dialogului direct pe tema activităţii instituţiei, activitate centrată pe asigurarea unor standarde de calitate ridicate privind exercitarea profesiei de stomatolog şi promovarea sănătăţii dentare."