Un nou protest duminică la Chişinău. Maia Sandu: Plahotniuc nu este doar un hoţ. Devine dictator

După ce le-a furat banii, dreptul la o viaţă bună, justiţia, oraşul etc., acum Plahotniuc le-a furat cetăţenilor şi cel mai important drept - dreptul la vot, a afirmat Maia Sandu. Îndemnând oamenii să iasă la vot, Andrei Năstase consideră că lupta trebuie să continue.
Maia Sandu şi Andrei Năstase, protest la sediul PD
Maia Sandu şi Andrei Năstase, protest la sediul PD (Epoch Times România)

În contextul invalidării până în acest moment a mandatului lui Năstase în calitate de primar general al municipiului Chişinău, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, împreună cu liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, îndeamnă cetăţenii întregii ţări, îndeosebi locuitorii Capitalei, să iasă duminică, 24 iunie, ora 14:00, să protesteze în faţa Primăriei împotriva votului furat.

Mai mult decât atât, Maia Sandu consideră că de această dată ”guvernarea controlată de Plahotniuc a comis o crimă foarte gravă” şi anume, a anulat votul chişinăuienilor invalidând mandatul primarului Andrei Năstase. În opinia politicianei, Plahotniuc vrea să arate că cetăţenii nu contează, că el poate face orice, inclusiv ”poate comite crime împotriva cetăţenilor Republicii Moldova doar pentru a se menţine la putere. Noi vrem să-i spunem ajunge, ne-am săturat”.

”A furat totul în aceşti ani, banii noştri, dreptul la o viaţă bună aici acasă, a despărţit familiile şi copiii de părinţi, ne-a furat oraşul, justiţia şi a dat legi la comandă. Se părea că nu mai au ce să fure, dar au îndrăznit să fure cel mai important drept al nostru, dreptul la vot.

Ştiam cu toţii că sunt nişte hoţi, nişte parveniţi, că huzuresc pe spatele oamenilor cinstiţi ai acestei ţări, dar Plahotniuc a arătat în aceste zile că nu este doar un hoţ, ci că devine un dictator. Dacă nu îi oprim acum, în ţara noastră se va instaura dictatura şi nu îi vom mai putea opri de acum încolo”, a declarat liderul PAS, în cadrul unei conferinţe de presă.

Aceasta a ţinut să specifice că cei care se află acum în fruntea ţării sunt în stare de orice, cum ar să nu ne permită să ieşim din ţara, să ne despartă de rude, să ne fure casele şi afacerile, să ne bage la închisoare şi poate chiar mai mult decât atât, ”trebuie să înţelegem că ei sunt în stare de orice”.

Furând unica armă a cetăţenilor împotriva celor de la guvernare - votul, Plahotniuc a arătat că nu-i pasă nici de democraţie, nici de prosperitatea oamenilor acestei ţări, făcând absolut tot ce vrea, a menţionat Sandu, îndemnând cetăţenii să nu aştepte vremea când abuzurile lui Plahotniuc îi va afecta pe fiecare în mod personal, căci ”va fi prea târziu pentru indignare şi pentru a corecta lucrurile. Acum trebuie să ne opunem, mâine va fi prea târziu. Dacă nu ne apărăm ţara acum, pe Plahotniuc nu-l va putea opri nimeni”.

De aceeaşi părere este şi preşedintele Platformei DA, potrivit căruia lupta împotriva regimului oligarhic Plahotniuc-Dodon, care stăpâneşte Republica Moldova, Capitala şi vrea să stăpânească şi libertatea oamenilor, trebuie să continue.

”Îndemnul meu este să continuăm lupta. Să nu ne oprim aici pentru că, dacă ne oprim ei vor trece cu buldozerele peste clădiri şi peste noi. Este nevoie să fim cât mai mulţi în stradă. Duminică ora 14:00 începem de la Primărie. Ne adunăm pentru a protesta împotriva nedreptăţii, injustiţiei, acestui regim oligarhic care îşi bate joc de ţara noastră, de oamenii noştri”, a declarat Andrei Năstase.

Cât despre următorul proces de judecată care urmează să aibă loc la Curtea Supremă de Justiţie, Năstase a cerut să fie unul public, transparent, cu participarea presei şi nu ”o declarare nocturnă, pe ascuns, a inadmisibilităţii recursului nostru”, adăugând că hotărârile luate până acum de Judecătoria Chişinău şi Curtea de Apel sunt ilegale, arbitrare şi politic comandate.