Un nou candidat aspiră la şefia USR - Şerban Marinescu

Aspirant la şefia USR, Şerban Marinescu - Shere, cum îi spun cunoscuţii - pledează pentru apărarea societăţii deschise şi deschidere spre viitor.
Shere Marinescu
Shere Marinescu (Facebook)

Fost candidat pentru un loc de deputat pe listele USR-ului, arhitectul Şerban Marinescu a anunţat, joi, pe Facebook, că şi-a depus candidatura pentru şefia partidului.

"Mi-am depus candidatura pentru preşedinţia USR. Am un plan", scrie pe Facebook Marinescu, postând un link la un articol, publicat de blogurile Adevărul, în care îşi expune viziunea despre ce ar trebui să reprezinte USR.

"Acum este momentul să luptăm pentru apărarea societăţii deschise şi pentru deschiderea spre viitor. Mai de stânga sau mai de dreapta, ce ne uneşte în aceste zile este aderarea noastră la o societate optimistă, cu încredere în viitor şi deschisă tuturor. Ştim că putem să o facem, ştim cum şi vom lupta pentru ea în continuare. USR îşi asumă că este partidul care susţine valorile societăţii deschise, valorile societăţii occidentale, partidul care repune optimismul şi cheful de viaţă pe buletinul de vot. În faţa celor care ne cer să ne închidem şi să ne divizăm, USR trebuie să reinventeze trăitul împreună. Optimist şi cu încredere, pentru că ştim că viitorul ne aparţine.

"Pentru noi ca partid vremea indeciziilor şi oscilaţiilor a trecut. Împlinim în curând un an de la înfiinţare. Peste 600.000 de oameni au crezut că vrem să schimbăm România, că ştim cum să o facem şi că putem. Avem acum o viziune clară şi decizii ferme luate în această direcţie. Nu ne mai permitem să fim indecişi. Vremea căutărilor a trecut, a venit vremea deciziilor şi acţiunii", scrie Marinescu în articol.

În opinia aspirantului la şefia USR, partidul trebuie să lupte pentru o Românie corectă, tolerantă şi deschisă, responsabilă şi, nu în ultimul rând, seculară.

"Modernizarea României şi îndreptarea ei spre societatea de mai sus necesită un pachet unitar de măsuri şi acţiuni pe toate aceste planuri. Modernizarea României nu se poate face pe bucăţi, ea este un tot unitar. Modernizarea o facem sau nu o facem, nu ne putem alege numai părţile care ne convin în funcţie de credinţele noastre", adaugă Marinescu.

Expozeul lui Marinescu poate fi citit aici.

Reamintim că în cursa pentru şefia USR s-au mai înscris actualul preşedinte al partidului, Nicuşor Dan, şi deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu, vicepreşedintele comisiei de sănătate. Noul lider al formaţiunii va fi ales la congresul USR ce va avea loc în perioada 12-14 mai.