Un neurochirurg canadian "operează" şi ursuleţul pacientului său de 8 ani

Dr. McNeely
Dr. McNeely (captură Twitter/Daniel McNeely)

Un neurochirurg pediatru din Halifax, Canada, a acceptat să-şi testeze aptitudinile atunci când unul dintre tinerii săi pacienţi aflat în sala de operaţie, săptămâna trecută, i-a cerut să facă o intervenţie chirurgicală şi ursuleţului său bolnav, a raportat BBC.

Jackson McKie, în vârstă de 8 ani, l-a rugat pe medicul care urma să-l opereze pentru a-i alina durerile de cap, să repare şi ursuleţul pe care-l numeşte "Little Baby".

Dr. P. Daniel McNeely, care îl tratează pe micul Jackson încă de la naştere, a fost de acord cu cererea acestuia. După ce i-a diagnosticat o ruptură în axilă, în ciuda faptului că nu avea nicio experienţă cu puii de urs, i-a efectuat o îndrăzneaţă procedură experimentală de sutură fără anestezie, pe care a publicat-o pe reţelele sociale, informează CBC News.

"Înainte de a-l adormi, pacientul m-a întrebat dacă aş putea să-i repar ursuleţul din pluş.... Cum puteam să-i spun nu?", a scris neurochirurgul de la IWK Health Care din Halifax pe Twitter.

Fotografiile medicului care operează ursuleţul pacientului său de 8 ani au devenit virale.

"Ne-a făcut să ne simţim mai bine în această situaţie", a mărturisit tatăl lui Jackson, Rick McKie, surprins şi recunoscător că pediatrul a depus atât de mult efort pentru a satisface cererea fiului său.

Copilul şi ursuleţul sunt inseparabili

"De când s-a născut ... îl ţine lângă el. În vremuri bune şi vremuri rele", relatează tatăl copilului, indicând valoarea emoţională pe care o are jucăria pentru micul pacient.

(Fotografie: prin amabilitatea lui Rick Mckie)

Dr. McNeely, care a început "operaţia" ursuleţului pe nume "Little Baby" de îndată ce echipa lui a terminat de suturat în cazul lui Jackson, a raportat mai târziu că ambele intervenţii au avut succes.

"M-am gândit că îi pot face să zâmbească pe unii oameni, undeva în lume", a spus neurochirurgul canadian, care nu se aştepta să primească un răspuns atât de copleşitor de la utilizatorii Twitter pentru actul său de bunătate. "Nu este ceea ce căutam", a clarificat el.

Când Jackson s-a trezit, a rămas încântat, a spus tatăl copilului pentru CBC: "Era atât de fericit. Îl avea pe ‘Little Baby’ în patul de spital împreună cu el”.

Copilul, care suferă de hidrocefalie, se recuperează favorabil din intervenţia de drenaj. În ceea ce-l priveşte pe ursuleţul de pluş: "Începe să-şi revină. Deşi, în opinia lui Jackson, şi el este puţin posomorât", a concluzionat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură