Un mafiot chinez are azi contract pe 100% din producţia de minereu de cupru a României [tolo.ro]

Jurnaliştii Cătălin Tolontan, Mirela Neag şi Răzvan Luţac au dezăluit că, în octombrie 2017, Cupru Min a vândut toată producţia unei companii din Hong Kong reprezentată de un mafiot chinez pe nume Wang Yan, pentru care SRI ceruse retragerea cetăţeniei române.
(photos.com)

Mafiotul chinez Wang, căruia i s-a retras în 2014 cetăţenia română la cererea SRI fiind considerat drept "pericol pentru siguranţa naţională", are azi contract pe 100% din producţia de minereu de cupru a României, trag un semnal de alarmă, într-o nouă investigaţie publicată luni, jurnaliştii de la tolo.ro.

Un articol alcătuit numai din documente oficiale, care arată că muşamalizarea dosarului "Shanghai" e parte dintr-o complicitate chinezo-română la nivel înalt!

Investigaţie de Mirela Neag, Răzvan Luţac şi Cătălin Tolontan

• Cupru Min a semnat în octombrie 2017 un contract pe doi ani cu o companie din Hong Kong reprezentată tocmai de Wang Yan, care a apărut şi a câştigat licitaţia de la Abrud!

• Reţeaua de mafioţi de la salonul de masaj ”Shanghai” a ajuns la resursele naturale ale României.

• Aceiaşi oameni care, în 2005, exploatau fetele în vârstă de 15-17 ani şi filmau ofiţeri români făcând sex cu ele, au, în 2018, acces nestingherit la zăcămintele din Apuseni.

• Cel care apărea în stenogramele DIICOT drept ”Senatorul”, temutul Wang Yan, a revenit bine mersi în România, deşi SRI, ANC şi Tribunalul Bucureşti îl declaraseră în 2013-2014 ”un pericol pentru securitatea naţională”.

• Trei ani mai târziu, în octombrie 2017, el semnează la Abrud contractul cu Cupru Min.

• Şi iată cum cazul Shanghai devine un subiect de actualitate.

• Chiar în timpul în care citiţi aceste rînduri, un nou transport de minereu pleacă de la Roşia Poieni spre China, sub semnătura celui căruia i s-a retras cetăţenia română din cauză că ”aparţinea unei organizaţii care submina statul român”.

• 100 de tone de cupru pe zi, cu aur şi argint în el, sunt livrate de Cupru Min lui Merlion Resources, firma ”Senatorului”.

• Fiecare frază din articolul care urmează e un citat dintr-un document oficial!

• Nicio părere de la jurnalişti, toate datele provin din acte oficiale: contracte, stenograme din dosare şi hotărâri judecătoreşti definitive, pe care redacţia le-a descoperit în ultimele trei luni şi le pune azi cap la cap.

Pentru a citi integral investigaţia intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne