Un leu uriaş se apără de 20 de hiene, în timpul unui atac violent [video]

Leu atacat de hiene
Leu atacat de hiene (captură video BBC)

Imaginile unui clip video realizat recent de BBC Earth în The Ngorongoro Conservation Area (NCA) din Tanzania - în care au fost captate momentele în care un leu se apără de 20 de hiene - par a fi luate direct dintr-o scenă de "The Lion King" al lui Disney.

Se pare că leul, numit Red (Roşu), s-a aventurat fără să vrea în teritoriul hienelor - o mişcare care l-ar fi putut costa viaţa.

Lupta a durat ceva timp, perioadă în care leul fuge, în timp ce hienele urlă, îl zgârie şi îl muşcă. La un moment dat, energia lui Red pare să se epuizeze. Dar la un moment dat, Tatu, un prieten al lui Red, care a auzit zgomotele din timpul luptei, sare să-l salveze. Împreună, cei doi se apără de hienele dezlănţuite.

Hienele şi leii au o dietă similară; cei doi "acoperă adesea acelaşi teren, vânează aceeaşi pradă şi colectează aceleaşi rămăşiţe de animale", potrivit National Geographic. Se ştie că ambele specii fură alimente unul de la celălalt şi se atacă unul pe celălalt, relatează publicaţia.

"Un leu este de două ori mai mare decât o hienă şi de trei până la patru ori mai greu, iar o singură lovitură cu laba poate ucide o hienă adultă. Prin urmare, hienele sunt atente în timpul disputelor cu leii adulţi din acest motiv", se citeşte pe pagina web Hyena Project din Ngorongoro Conservation Area (NCA).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură