Un hacker din Teleorman pe lista Most Wanted. FBI oferă 1 milion de dolari recompensă

(Sean Gallup / Getty Images)

Un bărbat de 34 de ani din Teleorman, hacker "de profesie", se află pe lista celor mai căutaţi infractori din lume. FBI le oferă nu mai puţin de un milion de dolari recompensă celor care ajută la prinderea bărbatului. Hackerul este de negăsit de 2 ani, iar autorităţile au indicii că acesta şi-a schimbat numele, ba chiar ar fi apelat şi la chirurgia estetică pentru a-şi pierde urma.

Potrivit b1.ro, o instanţă din New York a emis în 2012 un mandat de arestare pentru participarea la fraude informatice pe numele lui Nicolae Popescu, cunoscut şi ca Nicolae Petrache, Nae Popescu, Nae sau Stoichiţoiu.

Nae a fost prins de poliţie în urmă cu doi ani în cadrul unei operaţiuni transoceanice care viza destructurarea unei grupări de licitatori online. Reţeaua pusese la cale o schemă de fraudă cibernetică - hackerii plasau pe site-urile americane anunţuri de vânzare de maşini, motociclete, bărci şi alte bunuri de mare valoare care de fapt erau inexistente.

Autorităţile l-au acuzat atunci de transferuri frauduloase, spălare de bani, falsificare de paşapoarte şi trafic cu însemne contrafăcute. Deşi procurorii l-au reţinut pentru 24 de ore, imediat ce a expirat ordonanţa, hackerul s-a făcut nevăzut până ce judecătorul din cadrul Tribunalului Vâlcea care se ocupa de caz să emită mandatul de arestare preventivă. De atunci, bărbatul este dispărut, motiv pentru care americanii oferă uriaşa recompensă pentru prinderea lui.

Potrivit unor surse citate de publicaţia amintită, Nicolae Popescu ar fi apelat la chirurgia plastică şi şi-ar fi schimbat numele. Românul a intrat în istorie drept primul om pentru care Departamentul de Stat american plăteşte un milion de euro. FBI-ul îl caută şi pe un complice al acestuia pe nume Dumitru Daniel Bosogioiu, pe capul acestuia fiind pusă o recompensă de 750.000 de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne