Un forum discută despre recoltarea forţată de organe efectuată de statul chinez




Gazda forumului introduce vorbitorii: avocatul de drepturile omului David Matas, directorul asociat al afacerilor medicale cu Doctori Impotriva Recoltării Forţate de Organe, Dr. Shawn Wu, Parlamentarul Brent Rathgeber
Gazda forumului introduce vorbitorii: avocatul de drepturile omului David Matas, directorul asociat al afacerilor medicale cu Doctori Impotriva Recoltării Forţate de Organe, Dr. Shawn Wu, Parlamentarul Brent Rathgeber (Jay Brauneisen / The Epoch Times)

EDMONTON – Această crimă oribilă depăşeşte orice imaginaţie, şi totuşi recoltarea de organe de la practicanţii Falun Gong încarceraţi în China - în timp ce sunt încă în viaţă - continuă şi astăzi, susţin experţii.

Ceea ce face ca problema să fie şi mai şocantă este faptul că această crimă este comisă de autorităţile chineze.

Această problemă a fost subiectul de discuţie al forumului intitulat ironic "Organele Statului", organizat de Asociaţia Falun Dafa din Edmonton, pe 19 ianuarie, la Universitatea din Alberta.

"În 2001, rapoartele americane, medicul [chinez] solicitant de azil Wang Guoqi, şi activitatea lui David Matas şi a fostului parlamentar din Edmonton David Kilgour nu m-au lăsat să mă îndoiesc că recoltarea forţată şi, prin urmare, ilegală [de organe] ... are într-adevăr loc," a declarat Brent Rathgeber, parlamentar pentru Edmonton-St. Albert şi unul dintre vorbitori, în cadrul forumului.

"Nu am nici o îndoială că Falun Gong a fost vizat în această practică oribilă".

Falun Gong este o practică chineză de meditaţie bazată pe principiile adevărului, compasiunii şi toleranţei. Practica, ce a fost prezentată publicului în 1992, a atras peste 70 de milioane de adepţi în termen de câţiva ani, datorită beneficiilor sale pentru sănătate.

"Până în 1999, practicanţi Falun Gong erau, conform anchetelor guvernamentale [chineze], mai numeroşi decât membrii Partidului Comunist", a declarat avocatul internaţional pentru drepturile omului cu sediul în Winnipeg, David Matas, vorbind în cadrul forumului.

"În acel moment, de teama pierderii supremaţiei ideologice şi din invidie faţă de popularitatea sa, Partidul [comunist chinez] a interzis Falun Gong."

Cei "dispăruţi"

Cei care au continuat să practice Falun Gong, după interzicerea practicii, au fost arestaţi, iar dacă au refuzat să renunţe la ea, au fost torturaţi, a declarat Matas. Cei care încă au refuzat să renege practica, chiar şi după tortură, au dispărut.

"David Kilgour şi cu mine am ajuns la concluzia că mulţi dintre cei dispăruţi au fost omorâţi pentru organele lor".

Matas şi Kilgour au publicat rezultatele investigaţiei lor într-o carte intitulată "Recoltarea sângeroasă".

Unele dintre probe, pe care Matas le-a menţionat foarte pe scurt în timpul forumului, au inclus relatări ale unor investigatori care au sunat la spitalele din toată China şi au pretins că ar fi rudele unor pacienţi care au nevoie de transplanturi, solicitând organe de la practicanţii Falun Gong, deoarece aceştia îşi menţin corpul sănătos prin exerciţii.

Rezultatul a fost că spitalele le-au spus că aveau spre vânzare organe de la practicanţii Falun Gong.

Mulţi practicanţi Falun Gong au raportat că au fost supuşi în mod obişnuit unor teste de sânge şi unor examinări a organelor în timpul detenţiei din China, în timp ce alţi deţinuţi nu au fost supuşi unor teste similare.

"Testele de sânge şi examinarea organelor nu avea drept scop menţinerea sănătăţii [practicanţilor] Falun Gong, din moment ce aceştia au fost torturaţi, ci erau necesare pentru transplanturi de organe", a declarat Matas.

Numărul imens de operaţii de transplant şi lista de aşteptare extrem de scurtă pentru transplanturi din China sunt o altă dovadă incriminatoare.

"Oriunde altundeva în lume, timpul de aşteptare este de mai multe luni sau chiar ani. Timpul extrem de scurt de aşteptare pentru un transplant de la un donator decedat înseamnă că cineva este ucis pentru acel transplant", a declarat Matas.

"Nu există nici o explicaţie pentru numărul de transplanturi, dar 'donatorii' sunt practicanţi Falun Gong."

Persecuţia s-a răspândit până în Alberta

În remarcile sale, Matas a menţionat anumite aspecte ce oferă persecuţiei "o perspectivă din Alberta".

Ca un exemplu, mulţi practicanţi Falun Gong care trăiesc acum în Alberta au fost torturaţi atunci când erau în China.

Există, de asemenea, cazuri de persecuţie chineză care s-au răspândit în Alberta, un exemplu fiind momentul în care oficialii chinezi consulari din Calgary au răspândit pliante anti-Falun Gong în timpul unei conferinţe de la Universitatea din Alberta, în 2004.

"[Practicanţii Falun Gong] s-au plâns poliţiei că pliantele reprezentau o crimă de incitare la ură împotriva Falun Gong. Poliţia a fost de acord", a declarat Matas.

Forumul a ascultat şi relatările doctorului Shawn Wu, director asociat pe afaceri medicale cu organizaţia Doctori împotriva recoltării forţate de organe.

Dr. Wu, un medic cu sediul în Boston, a prezentat dovezi bazate pe cercetarea organizaţiei sale şi pe propriile activităţi de cercetare privind recoltarea forţată de organe în China.

"Vom continua să facem apel la comunitatea internaţională. ... Cerem anchetarea atrocităţilor de recoltare de organe pe viu de la practicanţii Falun Gong şi alte grupuri de persoane, efectuate de Partidul Comunist Chinez", a spus dr. Wu.

Conştientizarea "promovează o schimbare incrementală"

Deputatul Rathgeber, care este şi preşedintele organizaţiei Prietenii parlamentari ai Falun Gong, a declarat că a participat la forum deoarece este un susţinător al drepturilor practicanţilor Falun Gong şi a drepturilor omului în general.

El a spus că mai multe persoane ar trebui să fie conştiente de această problemă gravă a drepturilor omului.

"Cred că atunci când ai de-a face cu China nu ai parte de o mass-media liberă şi deschisă, ba din contră. Ceea ce găseşti acolo este o mass-media de stat care este mai puţin o sursă de ştiri şi mai mult o maşină de propagandă", a spus el.

"Forumuri ca aceasta sunt importante pentru a informa şi educa persoanele din Canada, pentru a educa studenţii de la Universitatea din Alberta, pentru a educa diaspora chineză, chinezii care trăiesc aici şi canadienii în general şi a-i informa că această practică există.

"Faptul că suntem conştienţi de acest lucru şi că vorbim despre asta promovează o schimbare incrementală."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe