Un elicopter se prăbuşeşte pe un zgârâie-nori din Manhattan

Poliţişti şi membri ai serviciilor de urgenţă prezenţi la locul prăbuşirii elicopterului în Manhattan, 10 iunie 2019
Poliţişti şi membri ai serviciilor de urgenţă prezenţi la locul prăbuşirii elicopterului în Manhattan, 10 iunie 2019 (Getty Images)

Un elicopter s-a prăbuşit luni pe o clădire situată pe bulevardul 7th Avenue din New York City, provocând moartea pilotului, potrivit Deutsche Welle.

Aparent, prăbuşirea a avut loc în condiţii de umezeală şi ceaţă.

Departamentul de Pompieri din New York City (FDNY) a precizat pe Twitter că la faţa locului s-au deplasat echipaje.

De pe acoperişul clădirii din cartierul Manhattan se putea vedea ridicându-se fum negru, iar focul a fost adus sub control în scurt timp de serviciile de urgenţă.

Cauza exactă a accidentului nu este încă cunoscută, însă primarul New York-ului, Bill de Blasio, a susţinut că ar fi putut să aibă loc un incident mult mai grav.

Primarul s-a aflat la locul accidentului când a declarat: “Din câte ştim, nu există alţi răniţi în acest moment în clădire sau la sol”.

Pilotul a fost singura persoană la bordul elicopterului, potrivit autorităţilor aviaţiei americane.

De Blasio a mai subliniat că nu există niciun motiv să se creadă că a fost vorba de un atac terorist. “Nu există nicio indicaţie în acest moment că ar fi fost vorba de un act terorist. Şi nu există nicio ameninţare în New York City pe baza informaţiilor de care dispunem în acest moment”.

Guvernatorul statului american New York, Andrew Cuomo, a afirmat: “Din primele informaţii, se pare că elicopterul a aterizat forţat, a aterizat de urgenţă pe acoperişul clădirii. S-a produs şi un incendiu în momentul în care acesta a atins acoperişul. Persoanele care se aflau în clădire au declarat că au simţit cum clădirea se mişcă. Departamentul de Pompieri consideră că incendiul este sub control. Există posibilitatea să existe victime printre persoanele de la bordul elicopterului. (...) Persoanele din clădire nu au fost rănite”.

Clădirea repectivă, AXA Equitable Center (229,3 metri înălţime), a fost evacuată după incident.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe