Un difuzor simplu vă poate hackui telefonul mobil. Aflaţi mai multe detalii (video)

Cu un simplu difuzor de 5 euro, un hacker cu suficiente cunoştinţe vă poate controla telefonul mobil utilizând sunetele.
Difuzor
Difuzor (University of Michigan)

Securitatea este un domeniu în care marile companii de tehnologie lucrează din greu, dar cu cât încearcă mai mult, există întotdeauna hackeri ingenioşi ce complică viaţa utilizatorilor şi companiilor care trebuie să asigure protecţia acestora.

Experimentul a fost efectuat de un grup de de hackeri cu difuzoare de cost foarte scăzut, ei demonstrând că pot prelua controlul de la distanţă al oricărui dispozitiv, folosind undele sunetului. În ciuda faptului că poate părea simplu, sistemul este extrem de sofisticat.

Sunetul pe care aceste difuzoare îl produc este destinat să interfereze cu accelerometrul telefoanelor, reprezentate de acei senzori care îi indică telefonului când sunteţi în mişcare sau ce gesturi faceţi cu telefonul în mână.

Din moment ce aceşti senzori sunt suspendaţi în arcuri mici, sunetul permite ca acestea să vibreze şi să se mişte în moduri diferite. Atunci când se trimit semnale diferite, hackerii controlează accelerometrele astfel încât acestea să efectueze diferite operaţiuni fără permisiunea utilizatorului.

Ce se obţine prin asta? Hackerii au fost în măsură să blocheze un telefon de la distanţă de exemplu, sau să controleze anumite aplicaţii, cum ar fi cea care permite conducerea unei maşini de la distanţă. Şi, potrivit responsabililor acestor experimente, se pot obţine multe alte funcţiuni atunci când utilizatorul foloseşte mult accelerometrul pentru a interacţiona cu telefonul.

Mai multe informaţii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură