Un deputat USR a explodat: Cer demisia managerului criminal numit de Firea! Pur şi simplu ne extermină

Scandalul de la Spitalul Clinic Colentina - unde, potrivit acuzaţiilor, Secţia pentru Neurochirurgie a fost practic "devastată" de noul management al instituţiei numit de primăriţa Gabriela Firea - a intrat în atenţia USR, care solicită măsuri urgente pentru a remedia această "situaţie dramatică".
Emanuel Ungureanu
Emanuel Ungureanu (Facebook)

Vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, Emanuel Ungureanu, de la USR, cere demisia urgentă a managerului "criminal" de la Spitalul Colentina, numit politic de primăriţa Gabriela Firea, precum şi declanşarea unei anchete parlamentare pentru a analiza situaţia de la unitatea medicală.

"Ciuma roşie a mai alungat doi medici de excepţie! Pur şi simplu ne extermină turma de manageri roşii", a declarat, revoltat, pe pagina sa de Facebook, Emanuel Ungureanu.

Într-o altă declaraţie pentru hotnews, deputatul USR a subliniat că demisia de la Spitalul Colentina a celor doi neurochirurgi este o adevărată tragedie pentru sistemul sanitar românesc.

"Noul manager al spitalului numit politic de administraţia Firea comite o crimă cu premeditare. Sute de pacienţi sunt privaţi din cauza conducerii acestei unităţi de îngrijirea profesionistă a unor medici nu doar de cea mai bună calitate profesională ci şi oameni cu suflet mare, dedicaţi bolnavilor. Aceşti medici de excepţie sunt victima complotului unor manageri roşii, hotărâţi să distrugă cariera tuturor medicilor de valoare din România. Fac un apel disperat la medicii din Spitalul Colentina să se solidarizeze cu acest demers, să ceară demisia Managerului Spitalului Colentina şi să îşi apere cu demnitate vocaţia de salvatori de vieţi", a precizat Emanuel Ungureanu.

În acest context, deputatul solicită demisia managerul de la Spitalul Colentina şi intervenţia urgentă a Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii. În acelaşi timp, consideră că se impune înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă care să analizeze această "situaţie dramatică".

Reamintim că doi medici specialişti neurochirurgi, Ionuţ Gobej şi Dorin Bica, fondatori ai Secţiei de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic Colentina, au decis să părăsească unitatea medicală pe fondul unor acuzaţii grave aduse noii conduceri.

"Am ajuns în situaţia de a refuza peste 60 de pacienţi cu tumori cerebrale complexe", au declarat revoltaţi cei doi medici.

Mai multe detalii despre scandalul de la Colentina aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne