Un dansator aplaudă talentul rafinat şi personajele expresive din spectacolul Shen Yun

Dansatoarea Natalie Parmentier după vizionarea spectacolului companiei Shen Yun Performing Arts în Montreal, 5 ianurie 2013.
Dansatoarea Natalie Parmentier după vizionarea spectacolului companiei Shen Yun Performing Arts în Montreal, 5 ianurie 2013. (NTD Television)

Natalie Parmentier a dansat balet şi dans contemporan timp de nouă ani, dar sâmbătă după-amiază ea a cunoscut o lume cu totul nouă a dansului vizionând spectaclul companiei Shen Yun Performing Arts.

Dna Parmentier a participat împreună cu familia ei la matineul de la Place des Arts pe 5 ianuarie şi a spus că Shen Yun a fost unic şi rafinat.

"A fost foarte impresionant", a afirmat ea. "Este cu siguranţă o experienţă unică şi aş recomanda-o - cântecele, dansul, costumele, cultura, totul. Este un spectacol minunat. "

Doamna Parmentier a spus că dansul clasic chinez pezentat de Shen Yun a fost încântător şi expresiv.

"Ei transmit bine emoţiile publicului printr-o joacă între dansatori şi dansatoare. Ei transmit într-adevăr povestea", a afirmat ea.

"Mi-a plăcut aspectul jucăuş şi vesel al spectacolului", a adăugat ea.

Shen Yun cu sediul la New York este o companie de renume mondial de dans şi muzică chinzeşti. Înfiinţată în 2006, compania îşi propune să reînvie 5.000 de ani de cultură tradiţională chineză prin intermediul artelor spectacolului.

Folosind dansul clasic chinez şi dansul popular sau etnic, spectacolul prezintă o colecţie de povestiri sau mini-drame inspirate din cultura din China.

Dna Parmentier a fost copleşită de talentul şi aptitudinile dansatorilor.

"Sunt incredibil de flexibili, ca şi cum s-ar îndoi în două. A fost uimitor", a afirmat ea, adăugând că interpreţii au evoluat perfect.

"Înfăţişează graţia deosebită pe care o au. ... Ei doar dansează şi asta e tot ce contează în acel moment."

Ea a spus că a remarcat dansul popular nord-estic O primăvară timpurie din cauza utilizării recuzitei creativ. Dansul, care prezintă dansatoare ce învârt batiste, evocă schimbarea anuală a anotimpurilor.

"Preferatele mele au fost evantaiele şi [batistele învârtite] pe care le aruncau, apoi făceau o voltă şi le prindeau în aer", a spus ea. "A fost minunat ... e ceva total diferit."

I-au plăcut şi dansurile de grup, care includeau de multe ori toate dansatoarele sau toţi dansatorii, ceva diferit de dansul pe care l-a practicat ea.

"Nu au existat multe momente de dans în perechi între bărbaţi şi femei, ceea ce a fost într-adevăr deosebit, deoarece se poate vedea că femeile pot fi puternice şi pe cont propriu, iar când au recuzită, pălării pe cap şi evantaie şi altele, e foarte impresionant. E ceva unic să se observe asta în cazul dansatoarelor", a susţinut ea, adăugând că a fost impresionată de sincronia dintre dansatorii din grupurile mari.

"N-am dansat într-un grup atât de mare. În special cu aşa o sincronie; e foarte impresionant că toţi se mişcă în acelaşi timp, în special pe muzică live; trebuie să munceşti mult pentru a obţine acest lucru", a spus ea.

"Sunt sigură că [au participat la] ore şi ore de repetiţii pentru a obţine flexibilitatea şi pentru a se sincroniza perfect."

Informaţii de NTD Television şi Justina Wheale

The Epoch Times este sponsor al companiei Shen Yun Performing Arts.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură