Un cutremur puternic a lovit China provocând sute de victime

Cutremur în provincia Yunnan, sud-vestul Chinei
Cutremur în provincia Yunnan, sud-vestul Chinei (STR / AFP / Getty Images)

Cel puţin 5 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 324 au fost rănite marţi, când un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade a lovit provincia sud-vestică a Chinei Yunnan, relatează Reuters.

Geological Survey a anunţat că epicentrul cutremurului a fost localizat la 163 de kilometri în nord-vestul Yunjinghong şi la 10 kilometri adâncime.

Seismul a fost resimţit în capitala provinciei Yunnan, Kunming, cât şi în alte oraşe majore din provincie.

Epicentrul este localizat în Jinggu, o zonă rurală, îndepărtată şi muntoasă a Yunnanului.

Oficialii locali au anunţat că reşedinţele s-au zgâlţâit mai multe secunde iar unele dintre plăcile de pe acoperişuri cădeau în timp ce locuitorii fugeau speriaţi.

Un radio de stat a anunţat că cinci persoane au fost ucise şi peste 20 rănite. Pozele publicate pe Weibo arătau cărămizi şi ţigle căzute şi crăpături în pereţii unor case.

Cotidianul Poporului a anunţat că în Jinggu locuiesc aproximativ 300.000 de persoane, în mare parte membri ai minorităţilor etnice.

Peste 1.000 de membrii ai operaţiunilor de salvare, inclusiv soldaţi, s-au deplasat la faţa locului pentru a distribui corturi, pături şi alte ajutoare.

În luna august, zona a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade care a ucis aproximativ 600 de persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe