Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade loveşte Japonia

Insulele Kurile şi Sahalin. Japonia.
Insulele Kurile şi Sahalin. Japonia. (youtube.)

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade a lovit, luni, coasta de nord-est a Japoniei şi teritoriile din estul Rusiei.

Geological Survey (GS) a anunţat că seismul s-a produs, luni noapte, în Oceanului Pacific, provenind de la 70 de kilometri adâncime. Centrul seismic se află în nord-estul insulei nipone Hokkaido şi în estul insulelor administrate de Rusia, Kurile.

Nu a existat niciun raport imediat cu privire la pagubele provocate de replici. GS a anunţat iniţial cutremurul cu o magnitudine puţin mai mare, de 6,6 grade pe scara Richter, şi la o adâncime puţin mai mică de 60 de kilometri.

Epicentrul seismului se află aproape de teritoriul rus, la 94 de kilometri de oraşul Kurilisk. Iar cel mai apropiat oraş japonez este Nemuro, la 291 de kilometri de epicentru.

Arhipelagul Japoniei se situează la marginea câtorva plăci tectonice, fiind lovit de un număr relativ mare de cutremure violente în fiecare an.

Dar mulţumită regulilor de construcţie relativ stricte, chiar şi cutremurele puternice care ar putea provoca haos în alte ţări trec peste teritoriile nipone fără să producă pagube semnificative.

În mai, un cutremur cu magnitudinea de 6 grade a zguduit clădirile capitalei Tokyo, rănind 17 persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură