Un copil mexican de 12 ani considerat geniu devine student [video]

Carlos  Santamaría  Díaz
Carlos Santamaría Díaz (captură video)

Obişnuiţi să vedem genii doar în filme, suntem surprinşi şi chiar neîncrezători în momentul în care întâlnim unul adevărat. Este cazul unui copil cu o minte prodigioasă, pe nume Carlos Santamaria Diaz, în vârstă de doar 12 ani, din Mexic, care a făcut istorie ca fiind cel mai tânăr student admis la Universitate.

Carlos va studia fizica biomedicală în cadrul Universităţii Naţionale Autonome din Mexic (Universidad Nacional Autónoma de México/UNAM), cea mai mare universitate publică din ţară. Pentru mulţi este un vis, dar pentru acest copil este un vis împlinit la o vârstă destul de fragedă.

"Vreau doar să studiez. Dacă îmi închid porţile, o să intru pe fereastră”, a afirmat copilul în declaraţiile publicate în Buletinul universităţii. "A trăi cu alţi copii a fost un pic mai dificil", a recunoscut el.

Băiatul a intrat la universitate după ce a obţinut 105 rezultate pozitive în cadrul Concursului de Selecţie de Admitere în anul şcolar 2019. Deşi luni, 6 august, va începe semestrul, aceasta nu va fi prima sa experienţă cu universitatea.

La vârsta de 9 ani a susţinut alte examene completând corect testele în două ramuri: unul în chimie analitică şi celălalt în biochimie şi biologie moleculară pentru industria farmaceutică.