Un convoi de camioane cu echipamente sanitare vine din România spre Moldova. Nu va avea acces în Piaţa Marii Adunări Naţionale

„NeAutorităţile dodoniste” nu se bucură de generozitatea poporului român şi nu vor ca ajutoarele respective să fie vizibile, a notat Vasile Năstase, care a semnat şi o petiţie care solicită oprirea convoiului de camioane în PMAN.
Ajutorul umanitar oferit Moldovei de către România
Ajutorul umanitar oferit Moldovei de către România (facebook.com / Matei Dobrovie)

Miercuri 6 mai, la 30 de ani de la evenimentul simbolic denumit „Podul de flori” peste Prut, Guvernul liberal al României face un gest umanitar încărcat nu doar de simbolism, ci şi de solidaritate şi grijă faţă de cetăţenii Republicii Moldova, scrie deputatul PNL, Matei Dobrovie pe pagina sa de Facebook.

Potrivit parlamentarului român, un convoi de 20 de camioane cu echipamente sanitare a plecat din faţa Guvernului României spre Republica Moldova pentru sprijinirea acesteia în lupta împotriva epidemiei de COVID-19. Ajutorul României în valoare de 3,5 milioane de Euro constă în:

  • 500.000 de măşti de protecţie de tip FFP2;
  • 25.000 de combinezoane;
  • 5.000 de viziere;
  • 5.000 ochelari de protecţie;
  • 200.000 de mănuşi;
  • 2.00 cutii de medicamente;
  • 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă;
  • 80.000 litri de alcool sanitar.

„Indiferent de cât de ostil este Guvernul Chicu de la Chişinău faţă de România, Guvernul Orban manifestă sprijin faţă de cetăţenii Republicii Moldova într-o situaţie dificilă pentru ambele ţări”, se mai arată în postarea lui Dobrovie.

De menţionat ar fi că la Chişinău, parlamentari din opoziţie, au anunţat deja că au semnat o petiţie solicitând ca ajutoarele româneşti de circa 70 de milioane de lei MDL să ajungă în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

„NeAutorităţile dodoniste nu se bucură de generozitatea poporului român, nu vor ca ajutoarele respective să fie vizibile, să ajungă, ca informaţie, la fiecare cetăţean. Camioanele vor fi înghesuite undeva pe strada Bucureşti, pe lângă spitalul Toma Ciorbă, chiar dacă medicamentele, măştile, combinezoanele etc. sunt destinate la circa 70 de instituţii spitaliceşti din Republica Moldova.

Ştiu că nu face parte din limbajul parlamentar, dar totuşi, ce jigodie este acest dodon-bufon! Tot aceşti nemernici nu acceptă ca echipamentele româneşti să fie distribuite de donatori, de aceea ne vom implica activ în procesul de monitorizare, astfel încât autorităţile banditeşti să nu-şi lase amprentele pe ele. La asta sunt pricepute, indubitabil”, se arată într-o postare pa pagina de socializare a deputatului Platforme DA Vasile Năstase.

Un alt deputat din opoziţia parlamentară de la Chişinău consideră că refuzul guvernării de a primi asistenţa din România în Piaţa Marii Adunări Naţionale înseamnă falimentul lor moral.

Astfel, a punctat deputatul PAS, Mihai Popşoi, după ce a ridiculizat în fel şi chip sosirea echipei de medici voluntari români la Chişinău, guvernul Dodon încearcă să ascundă de ochii lumii şi venirea convoiului cu asistenţă anti-COVID anunţat de preşedintele Klaus Iohannis, refuzând accesul în PMAN.

„De ce le este ruşine guvernanţilor moldoveni de ajutorul românesc? Le este cumva ruşine că acest ajutor este absolut dezinteresat, gratuit şi, cel mai important, extrem de necesar, fiind aşteptat de medicii şi bolnavii din spitalele noastre?”, se întreabă Popşoi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe