Un complet de la Curtea de Apel Bucureşti i-a făcut treaba lui Ciorbea: OUG-ul lui Toader contestat la CCR

Judecătorii CCR au fost sesizaţi de un complet de magistraţi de la Curtea de Apel Bucureşti în legătură cu celebrul articol VII din OUG-ul pe legile Justiţiei. Mişcarea ar fi trebuit să fie făcută de Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, care a plecat însă în concediu cu tot cu atribuţiile privind sesizarea CCR, pe care a refuzat să le delege adjuncţilor săi.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, să sesizeze Curtea Constituţională privind ordonanţa de urgenţă pentru modificarea legilor justiţiei promovată de ministrul Tudorel Toader.

Completul de judecători a reclamat posibila neconstituţionalitate în ceea ce priveşte două articole din OUG, printre care şi celebrul art. 7, care îi vizează pe procurorii de la Parchetul General, DNA şi DIICOT.

Controversatul art. 7 a fost vizat şi de o recomandare recentă venită de la Consiliul Superior al Magistraturii.

Decizia a fost luată în dosarul în care este judecat fostul europarlamentar PDL Marian Zlotea şi mai mulţi inspectori de la ANPC.

O avocată din dosar a propus instanţei să fie atacat la curte şi articolul privind formarea completurilor de apel, însă solicitarea ei a fost respinsă, hotărârea în acest sens putând fi atacată cu recurs în 48 de ore.

Reamintim că Tudorel Toader a schimbat condiţiile de vechime pentru procurori iar faimosul articol VII prevede că procurorii DNA, DIICOT şi cei de la Parchetul General pot rămâne în funcţii numai dacă îndeplinesc respectivele condiţii. Teoretic, legea nu poate retroactiva, practic procurorii DNA riscă oricând să fie contestaţi în instanţă de către avocaţii inculpaţilor pe motiv că nu îndeplinesc condiţiile legale de numire.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne