Un cercetător rus vrea să-şi regenereze corpul prin transplant de celule stem

Cercetătorii ruşi vor efectua un experiment privind reîntinerirea şi prelungirea vieţii, a explicat biofizicianul Andrei Karnaukhov.
.
. (.)

Karnaukhov va testa pe el însuşi, tehnologia de transplant de celule stem, pe care a probat-o cu succes la rozătoarele de laborator.

Într-o clinică din Moscova, omul de ştiinţă va fi supus unei operaţii costisitoare pentru a i se extrage celule stem din maduva osoasă. După 10 ani, cercetătorului i se va face o a doua intervenţie chirurgicală, în care i se vor implanta propriile celulele stem sănătoase înapoi în corp. Înainte de operaţie, celulele stem ale omului de ştiinţă vor fi păstrate într-un depozit de materiale criogenate.

Andrei Karnaukhov este acum în vârstă de 55 de ani, aceasta fiind vârstă maximă admisibilă pentru astfel de proceduri chirurgicale.

Din punct de vedere tehnic, este de aşteptat ca după re-implantarea celulelor stem în corpul său, el să arate, din nou, ca şi cum ar avea 55 de ani iar efectul intervenţiei chirurgicale să dureze timp de mai multe decenii.

Potrivit cercetătorilor, şansele ca organismul omului de ştiinţă să se recupereze după a doua intervenţie chirurgicală sunt de 95%.