Un calmar gigantic, filmat în adâncul Golfului Mexic [video]

Calmar
Calmar (screenshot tramite video Youtube NOAA)

Biologii marini angajaţi într-o misiune a National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) au filmat pentru prima dată un calmar gigant în Golful Mexic - un golf din Oceanul Atlantic localizat între Statele Unite ale Americii, Mexic şi Arhipelagul Antilelor - într-o expediţie realizată pe 19 iunie.

Acesta este un eveniment extrem de rar cu unul dintre animalele considerate monştri ai fundalurilor marine. Calmarul gigantic, care de obicei fuge de la orice fel de întâlnire, s-a apropiat precaut de o cameră subacvatică, pe care în final a “pipăit-o” cu tentaculele.

Oamenii de ştiinţă estimează că acest specimen are o anvergură a tentaculelor de peste 3,7 metri lungime, aşa cum se vede în videoclipul lansat de NOAA într-unul din conturile sale pe youtube.

Evenimentul a avut loc după cinci scufundări ale camerei numite Medusa, în timpul unei călătorii pe timp de noapte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință