Un caiman de patru metri, descoperit în SUA, ar putea fi cel mai mare din istorie

Caiman
Caiman (Photo courtesy Ga. Dept. of Natural Resources)

Cercetătorii americani au rămas uimiţi la vederea unui aligator de patru metri lungime, în imediata apropiere a lacului Blackshear din Georgia (SUA). Imaginea a devenit virală pe reţelele sociale, unde mulţi au crezut că este o glumă, dar existenţa sa era reală.

Conform celor relatate de CBS, animalul a fost găsit de un locuitor în apropierea lacului Blackshear, care a notificat imediat autorităţile cu privire la un potenţial pericol.

Administraţia statală a avizat Departamentul de Resurse Naturale din statul Georgia, care a ajuns la faţa locului şi a constatat prezenţa animalului.

Experţii au remarcat că aligatorul, care cântărea 320 kilograme, era într-o stare gravă de sănătate şi, conform caracteristicilor fizice, avea o vârstă destul de înaintată. Fusese rănit de patru focuri de armă, ceea ce l-ar fi forţat să iasă din apă. Din cauza problemelor complexe de sănătate cu care se confrunta, biologii locali au fost nevoiţi să sacrifice animalul.

Aceştia au indicat, de asemenea, că aligatorul trebuie să fi evitat timp de decenii contactul cu oamenii.

„Există doar o singură cale pentru ca un caiman să trăiască atât de mult timp, şi aceasta este să evite oamenii”, a spus omul de ştiinţă Brent Howze ziarului local Cordele Dispatch.

Expertul a adăugat că este foarte probabil ca mărimea aligatorului să le fi atras atenţia vânătorilor care au călătorit în zonă şi care ar fi încercat să-l captureze.

"Era mai mare decât ne-am aşteptat iniţial şi a trebuit să folosim echipamente grele pentru a-l muta", a explicat Howze.

(Photo courtesy Ga. Dept. of Natural Resources)

Personalul de la Departamentul Resurselor Naturale a indicat că va verifica zona pentru a vedea dacă există mai multe exemplare de acest tip.