Un bărbat susţine că un rechin l-a ajutat să se salveze

Teitoi călătorea pe lângă capitala Kiribati, dar s-a rătăcit 15 săptămâni pe mare
Teitoi călătorea pe lângă capitala Kiribati, dar s-a rătăcit 15 săptămâni pe mare (CIA World Factbook)

Un poliţist din Kiribati dispărut pe mare de la sfârşitul lunii mai susţine că un rechin la ajutat să se salveze. Toakai Teitoi de pe o insulă a statului Kiribati a fost găsit săptămâna trecută de o navă de pescuit şi adus pe uscat în siguranţă.

Teitoi a spus că s-a trezit într-o dimineaţă şi a văzut un rechin de 5 metri şi jumătate care se freca de corpul navei sale şi înnota de jur împrejur. După ce a reuşit să-i atragă atenţia lui Teitoi asupra sa, rechinul s-a îndepărtat de navă.

“Mă ghida de fapt către barca de pescuit. Am ridicat privirea şi am văzut catargul unui vas şi am putut vedea echipajul care se uita cu binoclul la mine”, a declarat el pentru AFP.

Vasul de pescuit l-a ridicat pe Teitoi la bord iar echipajul i-a dat mâncare şi de băut.

El călătorise cu cumnatul său, care a murit în timpul calvarului. „Aveam mâncare dar problema era că nu aveam nimic de băut” a declarat el. Teitoi şi cumnatul său călătoreau iniţial din capitala Tarawa, Kiribati înapoi către insula Maiana, distanţă care în mod normal ar fi parcurs-o în două ore, a relatat Radio Noua Zeelandă Internaţional.

Pe când cei doi se confruntau cu deshidratarea, cumnatul său nu a mai putut rezista şi a murit pe 4 iulie. În ziua următoare a venit o furtună şi a plouat timp de două zile. Teitoi a reuşit să umple cu apă proaspătă două găleţi de douăzeci de litri fiecare. El avea de asemenea la bord echipament pentru pescuit şi a reuşit să prindă peşte pentru a mânca.