Un bărbat s-a plimbat zeci de km prin judeţul Sibiu deşi ştia că e infectat cu COVID. Care e motivul invocat

Politia in timpul crizei coronavirus, starea de alerta
Politia in timpul crizei coronavirus, starea de alerta (Epoch Times România)

Un bărbat din Copşa Mică s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce, anunţat telefonic şi online că a fost depistat pozitiv cu Covid-19, s-a deplasat la două spitale din Mediaş şi Sibiu pentru a primi rezultatul pe hârtie şi pentru a i se face investigaţii mai amănunţite.

Cu alte cuvinte, bărbatul s-a plimbat aproximativ 50 km prin judeţul Sibiu, deşi a fost anunţat că este infectat cu Covid.

“Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Mediaş au constatat şi o infracţiune de zădărnicirea combaterii bolilor (art. 352 cod penal). În fapt, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la data de 19.10.2020, în jurul orei 12:30, la o clinică medicală din municipiul Mediaş, s-a prezentat o persoană care ar fi afirmat în public că doreşte să îşi ridice personal rezultatul testului privind virusul SARS CoV-2, fiind anunţat telefonic că este confirmat pozitiv”, se arată într-un comunicat al Prefecturii, citat de site-ul sibiu100.ro.

Sosiţi la faţa locului, oamenii legii nu l-au mai găsit pe bărbatul respectiv, însă au reuşit să îl identifice (în vârstă de 33 de ani, domiciliat în Copşa Mică) şi au aflat că acesta şi-a făcut analize medicale în 15 octombrie şi a fost înştiinţat în privinţa contractării virusului atât pe online cât şi telefonic.

Totodată, reprezentanţii Prefecturii au declarat că bărbatul a săvârşit o infracţiune de zădărnicire a combaterii bolilor şi este cercetat penal de către poliţiştii din Mediaş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne