Un apropiat al Olguţei Vasilescu, numit avocatul României la Curtea de Justiţie a UE

Persoana care va reprezenta România în procesele cu Comisia Europeană a picat în 2016 un examen de intrare în Ministerul de Externe.
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times)

Premierul Viorica Dăncilă l-a schimbat miercuri din funcţie pe agentul guvernamental la Curtea de Justiţie a UE, Răzvan – Horaţiu Radu, înlocuindu-l cu Costin-Radu Canţăr. Fost inspector la Consiliul Concurenţei, Canţăr a picat în 2016 un examen de intrare în Ministerul de Externe, potrivit site-ului instituţiei, relatează G4Media. De asemenea, potrivit news.ro, Costin Radu Canţăr s-a remarcat prin cel mai slab punctaj obţinut la Universitatea din Craiova, în cadrul Facultăţii de Drept, la acordarea burselor doctorale.

Costin-Radu Canţăr este fiul lui Mircea Canţăr, cel care editează ziarul “Cuvântul Libertăţii” din Craiova, o publicaţie apropiată PSD şi, mai ales, cuplului de politicieni care conduc PSD Dolj, Lia Olguţa Vasilescu – Claudiu Manda. De altfel, ziarul este abonat la contracte finanţate de autorităţile locale din bani publici, potrivit aceleiaşi declaraţii de interese.

În absenţa unui CV public al lui Costin-Radu Canţăr, e neclar ce îl recomandă pe acesta pentru funcţia de reprezentant al României în faţa Curţii de Justiţie a UE, unde va avea de pledat în cauze extrem de complexe. Pe de altă parte, fostul agent guvernamental, Răzvan Horaţiu Radu, a câştigat mai multe procese cu mize majore. Astfel, în 2017, Tribunalul Uniunii Europene a anulat o decizie a Comisiei Europene care ar fi adus României un prejudiciu de 128 de milioane de euro, mai arată sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne