Un apropiat al Olguţei Vasilescu, numit avocatul României la Curtea de Justiţie a UE

Persoana care va reprezenta România în procesele cu Comisia Europeană a picat în 2016 un examen de intrare în Ministerul de Externe.
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times)

Premierul Viorica Dăncilă l-a schimbat miercuri din funcţie pe agentul guvernamental la Curtea de Justiţie a UE, Răzvan – Horaţiu Radu, înlocuindu-l cu Costin-Radu Canţăr. Fost inspector la Consiliul Concurenţei, Canţăr a picat în 2016 un examen de intrare în Ministerul de Externe, potrivit site-ului instituţiei, relatează G4Media. De asemenea, potrivit news.ro, Costin Radu Canţăr s-a remarcat prin cel mai slab punctaj obţinut la Universitatea din Craiova, în cadrul Facultăţii de Drept, la acordarea burselor doctorale.

Costin-Radu Canţăr este fiul lui Mircea Canţăr, cel care editează ziarul “Cuvântul Libertăţii” din Craiova, o publicaţie apropiată PSD şi, mai ales, cuplului de politicieni care conduc PSD Dolj, Lia Olguţa Vasilescu – Claudiu Manda. De altfel, ziarul este abonat la contracte finanţate de autorităţile locale din bani publici, potrivit aceleiaşi declaraţii de interese.

În absenţa unui CV public al lui Costin-Radu Canţăr, e neclar ce îl recomandă pe acesta pentru funcţia de reprezentant al României în faţa Curţii de Justiţie a UE, unde va avea de pledat în cauze extrem de complexe. Pe de altă parte, fostul agent guvernamental, Răzvan Horaţiu Radu, a câştigat mai multe procese cu mize majore. Astfel, în 2017, Tribunalul Uniunii Europene a anulat o decizie a Comisiei Europene care ar fi adus României un prejudiciu de 128 de milioane de euro, mai arată sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne