Un apropiat al lui Dan Voiculescu, numit şef al departamentului proiectelor de investiţii în infrastructură

Bogdan Pascu
Bogdan Pascu (Screenshot Youtube)

Viorica Dăncilă l-a numit pe consilierul de stat Bogdan Pascu la şefia departamentului pentru dezvoltare, promovare şi monitorizarea proiectelor de investiţii în infrastructură, înfiinţat luna trecută de premierul Dăncilă. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit G4Media, Pascu este cunoscut ca un apropiat al lui Dan Voiculescu şi este vicepremierul Partidului Puterii Umaniste, înfiinţat de mogulul Antenei 3. Sursa citată afirmă că Bogdan Pascu a lucrat în trecut “la mai multe firme controlate de Dan Voiculescu”.

În contextul în care România suferă din lipsă de infrastructură rutieră iar mulţi români blamează PSD-ul pentru acest lucru, premierul Dăncilă susţine că a format departamentul pentru dezvoltare, promovare şi monitorizarea proiectelor de investiţii în infrastructură în încercarea de a gestiona mai bine mai multe proiecte de investiţii din acest domeniu.

„Departamentul pe care l-am înfiinţat recent are în coordonare 12 proiecte de anvergură ale căror lucrări sunt atent monitorizate, astfel încât aceste proiecte să se realizeze în termene cât mai scurte”, afirmase premierul săptămâna trecută, la începutul şedinţei de guvern.

Bogdan Pascu a fost vicepremier din partea Partidului Conservator în guvernul Tăriceanu şi a condus în ultimii şase ani compania de proiectare şi consultanţă Consitrans, care are numeroase contracte cu Compania de Administrare a Infrastructurii, inclusiv pentru realizarea drumului expres Craiova – Piteşti, a precizat sursa citată.