Un an fără Plahotniuc în Moldova. Dumitru Alaiba: Dodon îşi atribuie gloria, în timp ce meritul aparţine doar poporului

Igor Dodon şi Vladimir Plahotniuc
Igor Dodon şi Vladimir Plahotniuc (facebook.com/valeriu munteanu)

Exact un an în urmă, la 8 iunie 2019, a fost dat jos de la putere fostul lider democrat Vlad Plahotniuc, după care imediat a şi fugit din Republica Moldova, iar potrivit autorităţilor de la Chişinău, acesta s-ar afla în Statele Unite. De menţionat ar fi însă faptul că deşi Plahotniuc a decis să părăsească scena politică de la Chişinău în urma formării unei coaliţii dintre „Blocul ACUM, Platform DA şi PAS” şi PSRM, „Dodon îşi atribuie gloria”, a punctat deputatul PAS Dumitru Alaiba.

”Un an în urmă Plahotniuc a fost alungat de la putere. Azi Igor Dodon îşi atribuie gloria. Hoţul hoţ rămâne. Poate şi medalie în piept îşi pune? Vă spun sincer – eu un om mai speriat ca Dodon anul trecut nu cred că am văzut în viaţa mea. Eu nu am văzut cuiva să-i tremure barba mai tare. Să fie clar: Rolul lui Dodon un an în urmă a fost ZERO. De ce zic asta? Dodon a jucat cu Plahotniuc în echipă ani la rând. Nu mă miram să o fi făcut şi un an în urmă”, scrie Alaiba, pe blogul personal

Totodată, politicianul cheamă cetăţenii să facă un exerciţiu de imaginaţie puţin variat, unde Dodon a decis anul trecut să joace în echipa lui Plahotniuc, alături de Curtea Constituţională, de Guvernul condus de Pavel Filip, alături de Constantin Ţuţu şi ceilalţi care au înconjurat clădirile (Guvernul şi Ministerul de Interne n.r.).

Astfel, a subliniat deputatul PAS, meritul unui an fără Plahotniuc în Moldova îi aparţine doar poporului. Unicii eroi sunt oamenii, doar ei merită cuvinte de laudă, pentru că au răbdat ani la rând, au îndurat şi nu a renunţat la libertate, şi-au păstrat omenia şi în acest întuneric, totuşi nu au uitat ce e bine şi ce e rău.

”În ultimii zece ani poporul nostru a dat jos doi dictatori. Şi a făcut-o, în mare parte, paşnic, democratic, prin alegeri şi presiune a societăţii. Arătaţi-mi o altă ţară cu un aşa record. Trebuie să ne felicităm mai des. Suntem un popor care iubeşte libertatea, care ţine la democraţie, chiar dacă nu totdeauna simte însăşi conceptul în toată complexitatea lui. Ţinem la dreptul nostru de a-i alege pe cei de sus, şi mai ales de a-i da jos.

De fiecare dată când un impostor se va cocoţa în capul mesei, ca să fure ţara, o să-l dăm jos. Ştim să răbdăm, ştim să îndurăm, dar ştim şi să ne cerem drepturile atunci când e momentul. Ştim să simţim momentul. Fără presiunea imensă din societate, ceea ce s-a întâmplat un an în urmă ar fi fost egal cu zero. În câteva ore, ţara a înviat. În câteva zile, ţara s-a schimbat la faţă. De la nord la sud. Asta l-a dat jos pe Plahotniuc”, se mai arată în postarea deputatului PAS.

Totodată, a ţinut să menţioneze Dumitru Alaiba, în contextul evenimentelor din ultimele zile „următorul care trebuie dat jos este Dodon”. Cetăţenii R. Moldova au dat jos de la putere şi mai straşnici, a adăugat parlamentarul, astfel că peste câteva luni de zile, la alegerile prezidenţiale din noiembrie, o să-l alunge şi pe Dodon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe