Un an de la Colectiv. Cioloş şi Voiculescu, întâlnire cu supravieţuitori şi rude ale victimelor

Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Premierul Cioloş va avea vineri dimineaţă o întâlnire cu victime ale tragediei de la Colectiv şi cu rude ale celor răniţi în devastatorul incendiu de anul trecut, soldat cu 64 de morţi, au precizat surse oficiale pentru Agerpres. La întâlnire ar urma să participe şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Întâlnirea, ce are loc la exact un an de la incendiul ce a îndoliat ţara şi a dus la o schimbare de guvern a fost precedată de emiterea unei ordonanţe - în urmă cu două zile - prin care se prelungeşte cu doi ani posibilitatea decontării tratamentelor pentru victimele tragediei din clubul Colectiv care se tratează în străinătate.

„Guvernul a adoptat astăzi o ordonanţă de urgenţă care modifică OUG adoptată la începutul acestui an referitoare la plata tratamentului pentru pacienţii din Colectiv care au fost trataţi în străinătate sau care urmează să fie trataţi în străinătate. Astfel, prelungim cu încă doi ani posibilitatea ministerului de a deconta aceste tratamente în străinătate pentru toţi pacienţii din Colectiv”, a anunţat, miercuri, Vlad Voiculescu.

Suma alocată va fi inclusă în bugetul ministerului pe următorii doi ani.

Ministrul a mai precizat că în acest an, bugetul destinat tratării în străinătate a pacienţilor de la Colectiv a fost folosit doar într-o mică măsură, în principal din cauza barierelor birocratice pe care Voiculescu susţine că le-a eliminat prin noua ordonanţă de urgenţă.