Un alt ministru ceh primeşte un plic cu otravă


Ministrul ceh de interne, Milan Chovanec.
Ministrul ceh de interne, Milan Chovanec. (Captură Foto)

Un plic cu otravă a fost trimis ministrului ceh al Finanţelor, fiind cel de-al doilea caz de acest gen în ultimele zile, a declarat luni un oficial.

Testele efectuate asupra plicului suspect, trimis ministrului Andrej Babis, au detectat “o cantitate letală dintr-o otravă periculoasă”, conform unui purtător de cuvânt al Institutului Naţional pentru Protecţie Nucleară, Chimică şi Biologică.

Acesta a refuzat să ofere alte detalii despre scrisoarea primită joi, 20 noiembrie, poliţia insistând asupra acestui aspect datorită investigaţiilor în derulare.

De asemenea, testele desfăşurate în cadrul Institutului au descoperit că primul plic, livrat marţi, 18 noiembrie, ministrului ceh de Interne Milan Chovanec, conţinea de asemenea o cantitate letală dintr-o substanţă asemănătoare cu cianura.

Ambele plicuri au fost interceptate înainte ca cineva să fie expus.

Oficialul Institutului a declarat că un alt plic suspect a fost trimis biroului prezidenţial tot săptămâna trecută, dar nu conţinea otravă.

Motivul vizării celor doi miniştri nu a fost clar imediat, dar Chovanec a declarat că acest lucru s-ar putea datora operaţiunilor guvernului său de a controla traficul ilegal de droguri sau ajutorului acordat armatei kurde în lupta împotriva Statului Islamic.

În septembrie, clădirea Ministerului de Externe, a guvernului şi biroul prezidenţial au primit de asemenea scrisori suspecte dar care nu conţineau otravă, au declarat oficialii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe