Un alt grup de soldaţi turci soseşte în Qatar

Ministerul Apărării din Qatar a anunţat sosirea unui nou grup de soldaţi turci la o bază militară unde Ankara a început săptămâna trecută misiunea de pregătire.
Soldaţi turci
Soldaţi turci (Getty Images)

Soldaţii vor participa la exerciţii militare comune în cadrul unui acord de apărare semnat între Doha şi Ankara, ce urmăreşte să dezvolte capabilităţile de apărare ale Qatarului, să susţină eforturile antitero şi să menţină securitatea şi stabilitatea în regiune.

Parlamentul Turciei a aprobat în 8 iunie acordul semnat în 2015 cu Doha, care urmăreşte, de asemenea, să intensifice cooperarea militară dintre cele două state. Potrivit acordului, Ankara poate înfiinţa baze militare în Qatar şi staţiona soldaţi acolo.

Acordul a fost aprobat de parlament la câteva zile după ce Arabia Saudită şi alte câteva state arabe au suspendat legăturile diplomatice cu Doha, pe motiv că susţine terorismul şi este prea apropiat de Iran – acuzaţii pe care Qatarul le-a negat.

Cinci vehicule blindate şi 23 de soldaţi turci au ajuns în Doha în 18 iunie. La acea vreme, publicaţia turcească Hürriyet a raportat că deja existau cel puţin 88 de soldaţi turci în Qatar.

Numărul soldaţilor turci trimişi în statul din Golf ar putea să ajungă la 1.000, a raportat Hürriyet, adăugând că un contingent al forţei aeriene este, de asemenea, luat în calcul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe