Ultimul Crăciun al lui George Michael. Cântăreţul a încetat din viaţă la 53 de ani

Cunoscutul cântăreţ George Michael a murit duminică noaptea după o carieră de aproape 4 decenii, de-a lungul căreia a lansat numeroase hituri şi a vândut în jur de 100 de milioane de discuri.
George Michael
George Michael (Facebook)

Intrat în memoria iubitorilor de muzică pop (printre altele) cu îndrăgitul hit "Last Christmas", cântăreţul britanic George Michael a încetat din viaţă duminică noaptea, de Crăciun, la vârsta de 53 de ani.

Cauza morţii ar fi fost insuficienţă cardiacă, iar poliţia ar fi declarat că decesul, produs la reşedinţa din Goring, UK, a lui George Michael, este "neaşteptat, dar nu suspect."

"Cu mare tristeţe, confirmăm că iubitul nostru fiu, frate şi prieten George a încetat din viaţă, în pace, acasă, în perioada Crăciunului", a anunţat familia cântăreţului într-un comunicat făcut public de Thames Valley Police.

La scurtă vreme după anunţ, artiştii şi vedetele au împânzit reţelele de socializare cu mesaje de condoleanţe şi regret.

"Nu-mi vine sa cred! Un cântăreţ uimitor şi fiinţă umană deosebită, prea tânăr să plece dintre noi", scrie, de exemplu, Bryan Adams, preluat de Mediafax, pe Twitter.

George Michael s-a născut pe 25 iunie 1963, la Londra. Pe numele său real Georgios Kyriacos Panayiotou, Michel a devenit faimos în anii '80 ca membru fondator al trupei Wham!

Deşi a ajuns cunoscut în întreaga lume ca fiind jumătatea duo-ului Wham, trupă ce a lansat hituri celebre precum `Wake Me Up Before You Go-Go`, `Freedom`, `Last Christmas/Everything She Wants`, `I'm Your Man`, George Michael a devenit un mare star odată cu apariţia primului său album solo - `Faith`, lansat în 1987. Discul s-a vândut până în prezent în peste 20 milioane de copii în întreaga lume, relatează bestmusic.ro

Potrivit presei străine, până în prezent, artistul a vândut peste 100 de milioane de discuri. A cântat alături de mai mulţi artişti renumiţi precum Elton John – controversatul cântec de protest adus războiului din Irak - `Shoot the Dog` sau Paul McCartney (clasica piesă Beatles `Drive My Car` în cadrul Live 8, 2005).

George Michael este cunoscut atât pentru acţiunile sale caritabile, cât şi pentru atitudinile politice pe care le-a luat de-a lungul timpului (majoritatea condamnând politica războinică a preşedintelui Bush şi a premierului britanic Tony Blair). Viaţa i-a fost marcată însă şi de o serie de scandaluri răsunătoare, cântăreţul fiind implicat în mai multe incidente ce au avut la bază consumul de stupefiante.

În memoria fanilor săi, George Michael rămâne însă o voce specială ce i-a încântat cu melodii de neuitat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură