Ultimatum din PSD pentru Tudorel Toader: "Fie ia măsuri foarte radicale, fie îşi depune mandatul"

Secretarul general-adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, s-a arătat indignat de atitudinea mult prea degajată afişată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în contextul scandalului declanşat de fostul deputat PSD Vlad Cosma şi fostul procuror DNA Mihaiela Moraru Iorga.
Codrin Ştefănescu
Codrin Ştefănescu (wikipedia.ro)

Odată ce se întoarce din vizita sa oficială în Japonia, ministrul Justiţiei Tudorel Toader fie va lua măsuri foarte radicale, fie îşi va depune mandatul, a opinat, la Antena 3, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu.

"Dacă emisiunea de aseară se făcea în Germania, la ce probe s-au spus în emisiune, maşinile cu mascaţi plecau de aseară, îi luau pe ăştia de la DNA Prahova, cu Kovesi cu tot, noaptea se sigilau sediile, se punea sechestru pe calculatoare, pe telefoane, pe toate documentele, pe tot absolut. În aceeaşi noapte, erau luaţi domnii judecători care erau pe blat şi care apar în înregistrări cu tovarăşii Onea şi Portocală. Asta era într-o ţară europeană normală şi democratică. La noi, s-a întâmplat aşa: dimineaţă, nu a spus niciun cuvânt dl procuror general, dimpotrivă. Corpul de Control al ministrului Justiţiei n-a făcut nimic, dl Tudorel, nimic, a trebuit să ieşim noi pe scările partidului. A venit premierul Viorica Dăncilă să ia poziţie fermă, să-l convoace pe dl Tudorel să plece din Japonia, să vină naibii înapoi în ţară", a declarat Codrin Ştefănescu, citat de Digi24.

Secretarul general-adjunct al PSD a ţinut să-i dea un ultimatum ministrului Tudorel Toader.

"Eu spun aşa: dl Tudorel care a zis că nu mai e nevoie de Inspecţia Judiciară că vine el să facă dreptate - noi tot aşteptăm şi toată România aşteaptă - eu acum împărtăşesc opinia Adinei Anghelescu, adică se întoarce din Japonia şi are două variante: ia nişte măsuri foarte radicale, legale şi concrete sau îşi pune mandatul pe masă şi spune că nu poate să facă nimic. Este infernal ce vorbesc românii, este un tsunami", a precizat Codrin Ştefănescu.

Reamintim că posturile Antena 3 şi RTV au prezentat o serie de înregistrări audio ce redau presupuse discuţii purtate de procurorul-şef al Serviciului Teritorial Ploieşti, Onea Lucian, cu inculpatul Vlad Cosma, despre modul în care au ajuns mai mulţi procurori să fie promovaţi şi cum au falsificat probe în cazul mai multor oameni politici.

În replică, DNA a acuzat că deputatul PSD a prezentat denaturat situaţia folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal. Mai mult, anterior difuzării înregistrărilor, persoane din anturajul lui Vlad Cosma le-au cerut procurorilor să facă demersuri astfel încât să îi creeze o situaţie juridică favorabilă lui şi tatălui său, Mircea Cosma. Detalii aici.

În acelaşi timp, fostul procuror DNA Mihaiela Moraru Iorga a susţinut, la Antena 3, că Laura Codruţa Kovesi a chemat-o şi a întrebat-o dacă ar putea urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de prim-ministru, acuzaţie negată de şefa DNA. Detalii aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne