Ultima dorinţă a unui copil a fost să-l vadă pe Moş Crăciun. După aceea a murit în braţele lui (video)

.
. (Epoch Times)

Schmitt-Matzen este un "Moş Crăciun" cu experienţă, dar recent a avut una dintre cele mai dureroase şi intense încercări. În vârstă de 60 de ani, inginer mecanic în Knoxville, Tennessee (SUA), de ani de zile se îmbracă în Moş Crăciun, astfel încât a ajuns să participe la peste 80 de evenimente publice în fiecare an, în timpul vacanţelor. Cu câteva zile în urmă a fost chemat să viziteze urgent un copil de 5 ani foarte bolnav şi a fost chiar el cel care i-a dat ultima îmbrăţişare.

Schmitt-Matzen, care are 130 de kilograme şi barba albă, cunoscut în oraş pentru asemănarea sa uimitoare cu Moş Crăciun, povesteşte: "O asistentă medicală pe care o cunosc m-a chemat la un spital şi mi-a spus că un copil foarte bolnav doreşte să-l vadă pe Moş Crăciun". Era firesc, aşadar, să îndeplinească ultima dorinţă a copilului. "I-am spus că mă voi pregăti rapid şi că voi ajunge cât mai repede posibil, dar ea mi-a spus că nu aveam prea mult timp". Astfel că în cincisprezece minute se afla în spital, unde mama copilului îl aştepta cu cadoul pentru fiul său.

Copilul este acum primul elf al lui Moş Crăciun

Copilul, explică Schmitt-Matzen, l-a întrebat unde va merge după moarte. "Am răspuns că, atunci când va ajunge în Paradis, trebuie să spună că este elful numărul unu al lui Moş Crăciun, astfel va putea să intre." În acest moment, copilul l-a îmbrăţişat şi a murit.

"Am petrecut patru ani în armată şi am văzut o mulţime de lucruri, dar am fugit la asistenţii medicali plângând. Ştiu că ei văd astfel de lucruri în fiecare zi şi nu ştiu cum pot îndura".

"Am plâns tot drumul până la întoarcerea acasă, am fost ca o cârpă timp de trei zile, iar câteva săptămâni nu m-am putut gândi la nimic altceva. Mi-a venit ideea chiar să agăţ în cui costumul de Moş Crăciun, dar m-am răzgândit când mi-am dat seama cât de important este pentru copii".

Mai multe informaţii: BBC, USA TODAY