UE va investiga salariile germane mici în urma unei plângeri belgiene

BBC News a raportat că Belgia a depus o plângere la Comisia Europeană, susţinând că salariile mici de la unele firme germane subminează normele UE în domeniul concurenţei.

Guvernul belgian a scris executivului UE, susţinând că "mini-job-urile" din Germania reprezintă de fapt un "dumping social"

Mulţi imigranţi din Europa de Est sunt angajaţi de firmele de prelucrare a cărnii, unii muncitori primind doar 3 sau 4 euro pe oră şi având protecţie socială zero, susţine postul de radio.

Plângerea Belgiei a avut loc după ce abatoarele belgiene au ridicat această problemă, spunând că concurenţii cu salarii mici din Germania pun în pericol supravieţuirea lor.

Potrivit Comisiei, în jur de 7,5 milioane de persoane lucrează în regim de "mini-job", câştigând până la 450 de euro pe lună, fără a plăti taxe sau a contribui la orice sistem de pensii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe