UE plănuieşte să proceseze documentele imigranţilor în afara Europei

Miniştrii de interne din ţările Uniunii Europene avansează cu planul de finanţare a taberelor de refugiaţi din Africa pentru a ajuta ONU şi grupurile umanitare să proceseze documentele necesare în procesul de imigrare înainte ca aceştia să încerce să ajungă în Europa pe mare.
Imigranţi în Marea Mediterană într-o barcă din cauciuc.
Imigranţi în Marea Mediterană într-o barcă din cauciuc. (Captură Foto)

“Europa trebuie să se asigure că refugiaţii nu sunt aduşi în Europa, ci trimişi în locuri sigure”, a declarat joi ministrul german de Interne Thomas de Maiziere în Malta, pe marginea unei întâlniri ministeriale a UE.

“Oamenii transportaţi de traficanţi trebuie să fie salvaţi şi duşi într-un loc sigur. Iar apoi, din acest loc sigur din afara Europei îi vom aduce în Europa doar pe cei care necesită protecţie”, a adăugat Maiziere.

UE doreşte să închidă ruta periculoasă folosită de migranţii ilegali pentru a traversa Marea Mediterană din Libia în Italia.

Pe baza planului miniştrilor UE, taberele de refugiaţi din Libia sau din apropiere vor fi administrate de agenţia ONU pentru refugiaţi (UNHCR), sau de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie.

Aceste organizaţii internaţionale vor fi însărcinate cu verificarea imigranţilor şi cu repatrierea celor care nu sunt eligibili pentru azil.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe