Udrea: Zi neagră pentru istoria post-decembristă a politicii româneşti

Congresul Partidului Mişcarea Populară, 7 iunie 2014, Palatul Parlamentului. În imagine, Elena Udrea
Congresul Partidului Mişcarea Populară, 7 iunie 2014, Palatul Parlamentului. În imagine, Elena Udrea (Epoch Times România)

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat sâmbătă că această zi este una neagră pentru istoria post-decembristă a politicii din România în contextul în care formaţiunea din care a făcut parte, PDL, dispare.

„Astăzi este o zi neagră în istoria politică post-decembristă. Partidul celei mai mari speranţe şi celor mai mari victorii electorale, PDL, dispare! După ce au prăbuşit partidul care a dat de trei ori primarul Capitalei şi de două ori Preşedintele României, care a condus România şi a scos-o din cea mai grea criză economică a ultimilor 80 de ani, ducându-l la un jenant 12% la europarlamentare, cei care sunt în fruntea lui astăzi au ales sa îl topească în PNL. Ca să nu se vadă că sunt neputincioşi în a-i oferi un viitor”, a precizat Elena Udrea.

În opinia preşedintelui PMP, unirea de astăzi dintre PNL şi PDL se face sub pretextul consolidării dreptei, de care „îi durea în cot” când PNL era cu PSD, iar Vasile Blaga şi "ai lui" visau cum vor lua 30% după despărţirea de preşedintele Traian Băsescu şi plecarea sa la PMP.

„Evident că liberalii nu aveau de ce să refuze şansa nesperată de a desfiinţa partidul care i-a umilit de atâtea ori în alegeri, câştigând în acelaşi timp şi nişte structuri considerate printre cele mai bune. Noul proiect politic este născut din resentimente faţă de Preşedinte într-o măsură cel puţin egală cu USL. Din multe puncte de vedere, avem de-a face doar cu o variantă mai soft al proiectului girat de Dan Voiculescu în urmă cu trei ani şi jumătate. O diferenţă este că acesta nu are nici pe departe tracţiunea electorală a vechiului USL. Şi nimic nu garantează că noul PNL nu se va duce iar în braţele lui Victor Ponta”, a subliniat Elena Udrea.

Liderul PMP şi-a exprimat părerea de rău pentru toţi cei marginalizaţi astăzi în PDL care vor fi puşi la colţ şi mai tare în noul PNL cărora le doreşte să-şi găsească un drum mai bun.

„Vasile Blaga spunea ca şi de va fi să rămână ultimul în PDL, el va stinge lumina, dar nu va pleca niciodată altundeva. Aşa este! Din păcate, astăzi se ţine de cuvânt, cel puţin în parte: stinge lumina Partidului Democrat Liberal! Vasile Blaga spune: Adio PDL!”, a concluzionat Elena Udrea.