Udrea şi Bica, arestate preventiv. În Costa Rica. Cât timp are Guvernul Român pentru a le extrăda?

Guvernul României are două luni pentru a face demersurile necesare pentru a le aduce în România pe Elena Udrea şi Alina Bica.
Elena Udrea
Elena Udrea (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Elena Udrea şi Alina Bica au fost arestate preventiv în Costa Rica, pentru două luni. Cele două sunt deţinute în centrul penal Vilma Curling în aşteptarea procesului de extrădare.

Potrivit Realitatea.net, decizia a fost luată de instanţa din San José, după ce acestea au ajuns în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. În cele două luni, magistraţii costaricani vor analiza documentaţia privind cererile de extrădare depuse de autorităţile române. Extrădarea nu e împiedicată de faptul că Elena Udrea are un copil născut în Costa Rica, a declarat şeful Interpol Costa Rica, contrazicând astfel declaraţiile făcute presei române de avocatul fostului ministru.

Potrivit şefului Interpol Costa Rica, odată ce au fost reţinute, Guvernul român are două luni să facă tot procesul.

Potrivit acestuia, "dacă o persoană are şi un copil în această ţară nu este un impediment pentru a duce până la capăt procesul de extrădare".

Reamintim în context că Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, declara joi că procedura în cazul Elenei Udrea şi al Alinei Bica va parcurge etapele legale şi preciza că pentru el Udrea nu reprezintă un subiect, fiind "un cetăţean care a comis infracţiuni, care a fost condamnat definitiv".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne