Udrea: PNL să se decidă dacă este la guvernare sau în opoziţie. Unii liberali plâng că nu mai sunt la guvernare cu PSD

Elena Udrea , PMP
Elena Udrea , PMP (Epoch Times România)

Deputatul PMP Elena Udrea a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că PNL trebuie să decidă dacă este la guvernare sau în opoziţie pentru că unii liberali "plâng că nu mai sunt la guvernare cu PSD, alţii din teritoriu au rămas alături de PSD, îşi păstrează funcţiile".

"Şi la PNL, nebunie mare şi acolo. Acum nu ştiu, domnul Tăriceanu s-a întors, nu s-a întors, l-a trimis domnul Ponta să preia PNL, a reuşit să se întoarcă? Cred că cel mai important este să ne gândim la un proiect de colaborare între toate forţele de centru-dreapta, între toate forţele de opoziţie la PSD şi la Victor Ponta", a declarat Elena Udrea.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, joi, că a acceptat propunerea PNL Satu Mare de a reveni în partid, deşi preşedintele interimar al PNL Satu Mare, Virgil Enătescu susţine că el nu l-a invitat şi nu îl acceptă pe Tăriceanu în organizaţia pe care o conduce, adăugând că "aici sunt probleme foarte mari din cauza diversiunii" şi că se luptă împotriva divizării PNL la nivel naţional.

Deputatul PMP a amintit faptul că până nu de mult PNL şi PSD, împreună, în USL, au acţionat abuziv la adresa statului de drept, adăugând totodată că liberalii trebuie să decidă dacă formaţiunea este la guvernare sau în opozţie.

"Până acum două luni erau împreună. Toate acţiunile abuzive pe care le-au avut la adresa statului de drept, a Constituţiei, le-au făcut împreună, să se spele pe cap, acolo, la ei în USL, însă pentru noi este mai important să ne gândim la un proiect care să pună la un loc toate forţele politice care sunt determinate să facă opoziţie la PSD şi care sunt hotărâte să câştige bătălia din toamnă pentru Preşedinţia României. Şi PNL trebuie să decidă unde se află, unii plâng că nu mai sunt la guvernare cu PSD, pentru că erau avantajele guvernării, alţii din teritoriu au rămas alături de PSD, îşi păstrează funcţiile. Deci şi PNL trebuie să decidă dacă este la guvernare sau în opoziţie şi probabil că se vor clarifica lucrurile după alegerile din 25 mai. În turul doi al prezidenţialelor mai important decât să se unească liderii între ei sau partidele între ele este să se unească electoratul de centru-dreapta şi electoratul care nu vrea ca PSD să ocupe toată România", a adăugat Elena Udrea.

Liderul PMP a subliniat că, de fapt, cel mai important lucru în acest moment este unificarea Dreptei.

"Când mă uit la pericolul acesta, uitaţi cât de mare e, când mă uit la pericolul pe care îl prezintă PSD mă gândesc că e mai important decât să-şi dea demisia Antonescu sau Blaga, e mai important proiectul de unitate a dreptei. Să se gândeasca la unificare. Un pericol mortal pentru ţară e câştigarea preşedinţiei de către Ponta pentru că nu mai vorbim de stat de drept, de justiţie. Fără stat de drept nu poţi avea nici prosperitate economică, riscul mortal e să câştige PSD", a declarat Elena Udrea, la Realitatea TV.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne