Udrea răspunde acuzaţiilor lui Baconschi: În PMP sunt „foarte mulţi intelectuali”

Congresul Partidului Mişcarea Populară, 7 iunie 2014, Palatul Parlamentului. În imagine, Elena Udrea
Congresul Partidului Mişcarea Populară, 7 iunie 2014, Palatul Parlamentului. În imagine, Elena Udrea (Epoch Times România)

Noul preşedinte al PMP, Elena Udrea, a respins, marţi, afirmaţiile lui Teodor Baconschi, precizând sunt greşite deoarece ”sunt foarte mulţi intelectuali în partid”.

Întrebată despre afirmaţiile făcute de Teodor Baconschi potrivit cărora ar ”evacua” intelectualii şi membrii fondatori din PMP, Elena Udrea a precizat că nu ”crede că a spus aşa ceva, pentru că ar fi greşit”.

”Domnul Baconschi ar fi ştiut că, atunci când candidează trei inşi, de fapt au fost chiar patru, pentru un singur loc, unul câştigă. Nu trebuie să fie nimeni supărat că a câştigat domnul Vlaston funcţia de vicepreşedinte”, a continuat Udrea.

Anterior, fostul ministrul de Externe a susţinut că marginalizarea sa şi a colegilor săi, Adrian Pahagi şi Theodor Paleologu, a avut loc sub atenta coordonare a doamnei Udrea.

”Totul a fost cât se poate de clar, pentru că practic, cu excepţia unei poziţii sau a doua din organigrama de conducere a PMP, a fost omul şi locul, adică echipa era prefigurată prin faptul că fiecare candidat agreat de doamna Elena Udrea a candidat singur, n-a avut contracandidaţi, deci n-au fost emoţii din punctul ăsta de vedere”, a precizat acesta.

Udrea a argumentat că numărul mare de intelectuali din partid şi succesul la votul Congresului de sâmbătă al lui Ştefan Vlaston au fost principalele motive ale marginalizării celor doi.

”Sunt oameni care au profesii intelectuale, chiar dacă nu au fost aşa definiţi până acum în presă, şi cred că în CEN (Comitetul Executiv Naţional – n.r.), majoritatea sunt intelectuali. Dacă ne referim la aşa-zisul grup al reformiştilor, pentru că aşa s-au numit ei în PDL, când au susţinut candidatura Monicăi Macovei, Cristi Preda, spre exemplu, este în conducerea partidului şi este şi europarlamentar. De asemenea, îl avem pe domnul Vlaston, vicepreşedinte, care a câştigat în faţa domnului Baconschi. Domnul Baconschi a fost în competiţie cu domnul Papahagi şi cu domnul Vlaston şi a câştigat domnul Vlaston. Nu cred că domnul Baconschi l-ar contesta pe domnul Vlaston”, a explicat aceasta.

Acţiunile Elenei Udrea sunt susţinute ”clar” de preşedintele Traian Băsescu, care a desemnat-o pentru a îndruma partidul pe linia dorită, a explicat Baconschi cu privire la necesitatea noilor schimbări din Partidul Mişcarea Populară, care va propune un candidat propriu pentru alegerile prezidenţiale, refuzând să se alăture alianţei PNL-PDL.