Udrea continuă războiul cu Kovesi: Liderii PNL şi apropiaţii lui Iohannis se bucură de imunitate

Laura Codruţa Kovesi, Florian Coldea şi pe fundal Elena Udrea
Laura Codruţa Kovesi, Florian Coldea şi pe fundal Elena Udrea (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

Declaraţiile procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, potrivit cărora nu s-a început urmărirea penală împotriva copreşedintelui PNL, Vasile Blaga, pentru că acuzaţiile nu pot fi întemeiate "pe un simplu denunţ" nu i-au căzut deloc bine Elenei Udrea care a declanşat un nou atac împotriva instituţiei.

"Niciodată un procuror din DNA nu îşi va întemeia acuzaţiile pe un simplu denunţ. Întotdeauna un denunţ va fi însoţit de o declaraţie. Nu cred că veţi găsi în dosarele soluţionate de DNA, după preluarea mandatului meu, un dosar care să se bazeze pe un denunţ", a declarat marţi Laura Codruţa Kovesi, adăugând că nu s-a început urmărirea penală faţă de Vasile Blaga.

Aflată în prezent în Arestul Poliţiei Capitalei şi acuzată de corupţie în două dosare cu răsunet, Gala Bute şi Microsoft, Elena Udrea a acuzat procurorii DNA de dublă măsură din ce în ce mai răspicat în ultima vreme.

Vă prezentăm reacţia Elenei Udrea la declaraţiile şefei DNA, reacţie transmisă pe contul său de Facebook prin intermediul echipei de comunicare:

"Ieşirea de ieri a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, prin care l-a exonerat şi mângâiat pe frunte pe Vasile Blaga devoalează, de fapt, protecţia de care se bucură liderii PNL şi apropiaţii noului Preşedinte în această perioadă. Practic, aceştia sunt imuni pentru că este nevoie de ei în vederea schimbării majorităţii parlamentare.

Am putea fi de acord cu declaraţia doamnei Kovesi că denunţurile nu erau suficiente dacă nu există o fractură logică evidentă şi pentru un copil de clasa întâi: pe baza denunţurilor făcute în care se aminteşte de Vasile Blaga şi alţi lideri PNL, în cazurile lui Dorin Cocoş şi Gabriel Sandu s-a dispus arestul la domiciliu în dosarul Microsoft. Semn că procurorii au crezut în veridicitatea declaraţiilor şi au probe în acest sens. Mai ales că Dorin Cocoş a prezentat conturi şi facturi concrete în sprijinul spuselor sale.

Mai mult decât atât, în cazul Elenei Udrea, s-au luat decizii impuse de conducerea DNA chiar dacă existau doar denunţuri apărute din senin şi doar pe ultima sută de metri a anchetei. Deci, argumentul doamnei Kovesi nu stă în picioare.

Ca să fie foarte clar, Elena Udrea nu se bate şi nu atacă instituţiile statului: SRI, DNA sau Înalta Curte. Din contră, procurorii şi judecătorii sunt oameni în care fostul ministru are încredere că vor proceda şi acţiona corect. Singura observaţie este că poate ar fi nevoie de ceva mai mult curaj în aplicarea legii.

Lupta Elenei Udrea este cu şefii a doua instituţii: Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea, care exercită puterea în România de o manieră ocultă. Elena Udrea nu este şi nu va fi vreodată o victimă. Cine încearcă să o prezinte ca pe un om înfrânt greşeşte amarnic. Ea este însă o ţintă evidentă şi evoluţiile din dosarele sale (inclusiv informaţiile apărute ieri în presă) dovedesc cu vârf şi îndesat acest lucru".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.