Udrea: Ar fi corect să nu mai vedem documente din dosare date "pe surse" din partea anchetatorilor

Elena Udrea, adusă cu mandat la DNA, 29 ianuarie 2015
Elena Udrea, adusă cu mandat la DNA, 29 ianuarie 2015 (Epoch Times România)

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, acuzată de fapte de corupţie în dosarele Gala Bute şi Microsoft, este de părere că persoana aflată sub control judiciar nu ar trebui să vorbească despre cazul în care este acuzată, însă acelaşi tratament ar trebui aplicat şi acuzatorului, făcând referire la documentele din dosare date "pe surse" din partea anchetatorilor.

"Ieri, în şedinţa CSM, a fost făcută o propunere interesantă. Domnul procuror Gheorghe Muscalu este de părere că persoana aflată sub control judiciar nu ar trebui să aibă voie să comunice public legat de cauza în care este acuzat. Deşi ideea a venit ca urmare a situaţiei create în cazul meu, declar că sunt total de acord! Dar, pentru ca scopul de a nu fi afectat actul justiţiei să fie atins, ar trebui ca aceeaşi interdicţie să o aibă şi acuzatorul", scrie Elena Udrea pe contul său de Facebook.

Într-un dosar penal există două părţi, care trebuie să aibă tratament egal: acuzarea şi apărarea, a explicat fosta şefă PMP, subliniind că dacă acuzarea se face în mod public, atunci şi apărarea trebuie să poată răspunde public.

"Deci, ar fi corect să nu mai vedem comunicate oficiale ori documente din dosare date din partea anchetatorilor, care au rolul de a construi percepţia publică de vinovăţie a celui acuzat, înainte ca o instanţă să se pronunţe. Mai ales că "percepţia publică" este un argument al acuzării invocat adeseori în faţa judecătorilor", a mai precizat Elena Udrea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.